Οι Αμερικανοί πιστεύουν όλο και περισσότερο ότι ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ θα κερδίσει μία δεύτερη προεδρική θητεία, ενώ ο Τζο Μπάιντεν προηγείται μιας λίστας υποψηφίων για το προεδρικό χρίσμα στους Δημοκρατικούς, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση του CNN που πραγματοποιήθηκε από την SSRS.

Η κοινή γνώμη στις ΗΠΑ παραμένει διχασμένη σχετικά με την άποψη που διαμορφώνει για το αν ο πρόεδρος Τραμπ θα εκλεγεί στην προεδρία για δεύτερη φορά. Ποσοστό 46% των ερωτηθέντων εκτιμά ότι θα εκλεγεί, έναντι ποσοστού 47% που δηλώνει ότι πιστεύει πως δεν θα εκλεγεί.

Ωστόσο, η εκτίμηση αυτή, αποτελεί σαφή βελτίωση της εκλογικής προοπτικής του Αμερικανού προέδρου, καθώς τον περασμένο Μάρτιο, ποσοστό 54% των ερωτηθέντων, εκτιμούσε ότι ο Αμερικανός πρόεδρος θα αποτύχει στην προσπάθεια του να εκλεγεί, για μία δεύτερη προεδρική θητεία.

Η τάση αυτή, ενισχύεται μεταξύ των αντρών ψηφοφόρων, καθώς είναι αυξημένη κατά 8 ποσοστιαίες μονάδες, των ανεξάρτητων ψηφοφόρων (από 39% τον Μάρτιο, σε 47% σήμερα), αλλά και μεταξύ αυτών που είναι περισσότερο ενθουσιώδεις για την συμμετοχή τους στις ενδιάμεσες εκλογές της 6ης Νοεμβρίου (από 37% τον Μάρτιο, σε 46% σήμερα).
 

Facebook Comments