Ξεκινούν τα δωρεάν εκπαιδευτικά προγράμματα 2018-2019 του Μουσείου Τηλεπικοινωνιών Ομίλου ΟΤΕ για σχολικές ομάδες, οικογένειες, αλλά και για μεμονωμένους επισκέπτες.

Στις νέες δράσεις του μουσείου έχουν αξιοποιηθεί digital εργαλεία και σύγχρονα τεχνολογικά μέσα, ώστε οι επισκέπτες να απολαμβάνουν μία ολοκληρωμένη και διαδραστική εμπειρία. 

Στον νέο εκθεσιακό χώρο του μουσείου, που φέτος έχει επιλεγεί από το Ελληνικό Τμήμα του Διεθνούς Συμβουλίου Μουσείων (ICOM) ως το τιμώμενο μουσείο για την Ελλάδα, οι επισκέπτες μπορούν να γνωρίσουν την εξέλιξη της επικοινωνίας και της τεχνολογίας, μέσα από προηγμένες ψηφιακές εφαρμογές, όπως το Augmented Reality και το Virtual Reality. Οι συλλογές του μουσείου, με πάνω από 3.200 αντικείμενα και 25.000 τηλεγραφήματα, φωτογραφίες και οπτικοακουστικό υλικό, είναι το σημείο αναφοράς για τα φετινά εκπαιδευτικά προγράμματα.

Οι φετινές μουσειοπαιδαγωγικές δράσεις περιλαμβάνουν, εικαστικά και τεχνολογικά εργαστήρια, θεατρικά παιχνίδια, θεατρικές παραστάσεις, ενημερώσεις για την ασφάλεια στο Διαδίκτυο, εργαστήρια ρομποτικής, παιχνίδια μυστηρίου και διαδραστικές ξεναγήσεις.

Όλα τα εκπαιδευτικά προγράμματα σχεδιάζονται με την υποστήριξη μουσειοπαιδαγωγού και εξειδικευμένου προσωπικού και παρέχονται δωρεάν για το κοινό, ενώ οι κρατήσεις πραγματοποιούνται αποκλειστικά online στην ιστοσελίδα του Μουσείου Τηλεπικοινωνιών Ομίλου ΟΤΕ. Με την ολοκλήρωση κάθε εκπαιδευτικού προγράμματος, ανοίγουν την επομένη οι online κρατήσεις για το εκπαιδευτικό πρόγραμμα του επόμενου μήνα. Κάθε χρόνο, πάνω από 13.000 επισκέπτες συμμετέχουν στις δράσεις του μουσείου.


Στόχος του Μουσείου Τηλεπικοινωνιών είναι η διαφύλαξη και η διάδοση της ιστορίας των τηλεπικοινωνιών,ως μέρος της ελληνικής πολιτιστικής κληρονομιάς.

Facebook Comments