Οι Βρυξέλλες έδωσαν στο πράσινο φως στο πρώτο σχέδιο προϋπολογισμού της Ελλάδας μετά την άρση του μνημονιακού καθεστώτος στη χώρα, χωρίς να απαιτούν την προγραμματισμένη εφαρμογή της περικοπής σύνταξης που προβλεπόταν για τον Ιανουάριο του 2019, γράφει η γαλλική οικονομική εφημερίδα La Tribune.

«Η Ελλάδα βγήκε στα τέλη Αυγούστου από το τελευταίο πρόγραμμα διεθνούς σχεδίου διάσωσης, το οποίο παρείχε χρηματοδοτική στήριξη στη χώρα με αντάλλαγμα την επιβολή μέτρων λιτότητας. Από τότε, ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, πιέζει για την εφαρμογή της μη μείωσης των συντάξεων που προβλεπόταν για τον Ιανουάριο στο πλαίσιο των μέτρων λιτότητας. “Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε τον ελληνικό προϋπολογισμό χωρίς μείωση στις συντάξεις μετά από οκτώ χρόνια λιτότητας”, δήλωσε ο επικεφαλής της ελληνικής κυβέρνησης, Αλέξης Τσίπρας, κάνοντας λόγο για “επιτυχία”, τονίζει η γαλλική εφημερίδα.

Σύμφωνα με την La Tribune, «ο Αλέξης Τσίπρας επιδιώκει την ελάφρυνση της δημοσιονομικής λιτότητας για να εξασφαλίσει την υποστήριξη των ψηφοφόρων στις εκλογές που θα διεξαχθούν το 2019. Η ελληνική κυβέρνηση υποστηρίζει ότι δεν είναι αναγκαία η εφαρμογή περικοπών στις συντάξεις που συμφωνήθηκε με τους πιστωτές, επειδή υπάρχουν καλύτερα από τα αναμενόμενα αποτελέσματα όσον αφορά τους στόχους του πρωτογενούς πλεονάσματος του προϋπολογισμού.

Facebook Comments