Ιαματικός Τουρισμός στην αγορά του Αυγοτάραχου
Τα τελευταία χρόνια τόσο η πόλη του Μεσολογγίου όσο και η ευρύτερη περιοχή, έχει παρουσιάσει μια ενδιαφέρουσα ανάταξη
Τα τελευταία χρόνια τόσο η πόλη του Μεσολογγίου όσο και η ευρύτερη περιοχή, έχει παρουσιάσει μια ενδιαφέρουσα ανάταξη
Τα τελευταία χρόνια τόσο η πόλη του Μεσολογγίου όσο και η ευρύτερη περιοχή, έχει παρουσιάσει μια ενδιαφέρουσα ανάταξη, βρίσκοντας τη δική της έξοδο στη θάλασσα. Η ανάπτυξη του Λιμανιού της πόλης είτε για αναψυχή είτε για εμπορευματικούς σκοπούς είναι ραγδαία, ενώ έχουν ιδρυθεί νέες αξιόλογες μονάδες εστίασης και φιλοξενίας. Την ίδια ώρα εφαρμόζεται για πρώτη φορά μια συντονισμένη επιχείρηση τουριστικής προβολής από το Δήμο. Με κυρίαρχο σύνθημα την εξωστρέφεια αλλά και την τεκμηρίωση των πλεονεκτημάτων της, η περιοχή έχει διασφαλίσει ετικέτες πιστοποίησης σε προϊόντα όπως το αλάτι, η ελιά, το λάδι και ασφαλώς το αυγοτάραχο.
Το μεγαλύτερο φυσικό πλεονέκτημά της – η Λιμνοθάλασσα – ουσιαστικά δίνει τον παλμό στην καθημερινότητα. Στα «δώρα» της περιλαμβάνονται τα εξαιρετικά ψάρια, το αλάτι και φυσικά το γνωστό αυγοτάραχο. Ωστόσο, από το 2017 έχει και κάτι ακόμη να προσφέρει.
Ο Δήμος Ιερής Πόλης Μεσολογγίου αξιοποίησε τις ιδιότητες του πηλού στον πυθμένα της Αγίας Τριάδας, καταφέρνοντας την αναγνώρισή του ως «Ιαματικού φυσικού πόρου» με απόφαση του Υπουργείου Τουρισμού η οποία έλαβε και αριθμό ΦΕΚ.
Η αναγνώριση αυτή, ασφαλώς έδωσε νέα αναπτυξιακή και κυρίως τουριστική ώθηση στην περιοχή. Ήδη το ενδιαφέρον που εκδηλώθηκε, αύξησε τις αφίξεις για το 2018 καθώς το Μεσολόγγι προστέθηκε στους προορισμούς του «ιαματικού τουρισμού». Σ’ αυτό συνετέλεσε καταλυτικά η συνεργασία του Δήμου με την Ομοσπονδία Ρευματοπαθών Ελλάδας «ΡευμαΖειν» αλλά και η προώθηση αυτής της ιδιαιτερότητας της λιμνοθάλασσας στην Ελλάδα και το εξωτερικό από το Γραφείο Τουριστικής Ανάπτυξης του Δήμου.
Οι ευεργετικές ιδιότητες του ιαματικού πηλού της Αγίας Τριάδας, ενδείκνυνται για ρευματικές παθήσεις, χρόνιους ρευματισμούς, ισχυαλγίες, οσφυαλγίες και παθήσεις του νευρικού συστήματος, όπως πληροφορεί η σχετική ενημερωτική πινακίδα στην είσοδο των λουτρών. Η διαδικασία πρόσβασης και χρήσης του πηλού είναι εξαιρετικά απλή. Μετά από το μπάνιο στα θερμά και με υψηλή αλατότητα νερά, ακολουθεί η επάλειψη με πηλό σε σημεία του σώματος και η έκθεση στον ήλιο, ειδικά τις πρωινές και απογευματινές ώρες.
Τα ιαματικά λουτρά της Αγίας Τριάδας Μεσολογγίου, παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Βρίσκονται μέσα σε μια προστατευμένη περιοχή από διεθνείς συνθήκες, εύκολα προσβάσιμη και ασφαλή. Είναι πολύ κοντά σε ξενοδοχειακές μονάδες της πόλης του Μεσολογγίου, η οποία μετρά ένα ακόμη πλεονέκτημα. Είναι απολύτως επίπεδη, διευκολύνοντας τον περίπατο και μάλιστα σε άμεση επαφή με το φυσικό περιβάλλον της λιμνοθάλασσας.
Του Νίκου Καραπάνου, Δημάρχου Μεσολλογίου
Facebook Comments