Ρέγκλινγκ: Δεν υπάρχει καμία απόφαση για τις συντάξεις-η υπεραπόδοση της οικονομίας δεν είναι αρκετή
Ενστάσεις απέναντι στο ενδεχόμενο πλήρους διάσωσης των συντάξεων άφησε ο επικεφαλής του ESM, μιλώντας σε δημοσιογράφους στο Λουξεμβούργο
Ενστάσεις απέναντι στο ενδεχόμενο πλήρους διάσωσης των συντάξεων άφησε ο επικεφαλής του ESM, μιλώντας σε δημοσιογράφους στο Λουξεμβούργο
Ενστάσεις απέναντι στο ενδεχόμενο πλήρους διάσωσης των συντάξεων άφησε ο επικεφαλής του ESM, μιλώντας σε δημοσιογράφους στο Λουξεμβούργο.
Όπως μεταδίδει το news247.gr, τόνισε ότι δεν υπάρχει ακόμη απόφαση για το ζήτημα, ωστόσο, χαρακτήρισε εξαιρετικά θετικό το γεγονός ότι υπάρχει δημοσιονομικός χώρος για ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Πρόσθεσε ωστόσο ότι «η υπεραπόδοση της ελληνικής οικονομίας δεν είναι αρκετή για να δικαιολογεί αυτόματα την κατάργηση του μέτρου», γι’ αυτό «το βλέπουμε, το συζητάμε».
«Παρακολουθούμε το θέμα. Ο ESM είναι μέρος των ευρωπαϊκών θεσμών που συμμετέχουν στη μεταπρογραμματική περίοδο για την Ελλάδα. Δεν υπάρχει ακόμη απόφαση για το θέμα», δήλωσε ο Κλάους Ρέγκλινγκ.
«Φυσικά το πλεόνασμα μπορεί να δοθεί στις συντάξεις ή σε μέτρα ανάπτυξης όπως η μείωση της φορολογίας. Ωστόσο, το σημαντικό είναι ότι το θέμα που συζητάμε είναι θετικό και όχι πρόβλημα. Η Ελλάδα είναι εκτός προγράμματος, δεν υπάρχουν νέες προϋποθέσεις ή δεσμεύσεις, παρά μόνο να μην αντιστραφούν αποφάσεις που έχουν ληφθεί στο πλαίσιο των προγραμμάτων», επανέλαβε ο επικεφαλής του ESM. Ο ίδιος τόνισε ότι την τελική απόφαση θα τη λάβει το Eurogroup, ωστόσο δεν θέλησε να προσδιορίσει σε ποια ακριβώς χρονική στιγμή.
Νωρίτερα:
Το κόστος χρηματοδότησης ιταλικών τραπεζών έχει επηρεαστεί από τις υψηλότερες αποδόσεις των ιταλικών ομολόγων, ενώ έχουν πληγεί και κάποιες ελληνικές τράπεζες, δήλωσε ο επικεφαλής του ESM Κλάους Ρέγκλιγνκ.
Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στις Βρυξέλλες, επεσήμανε ότι η Ιταλία είναι διαφορετική περίπτωση από την Ελλάδα.
Τόνισε, δε, ότι δεν χρειάζεται πανικός για την Ιταλία, αν και παραδέχθηκε πως υπάρχει ανησυχία για τον προϋπολογισμό της Ρώμης.
Ο κ. Ρέγκλινγκ επεσήμανε πως δεν είναι επείγουσα η ανάγκη εξόδου της Ελλάδας στις αγορές, συμπληρώνοντας πως θα μπορούσε η Αθήνα να περιμένει δύο χρόνια.
Facebook Comments