Ανεξέλεγκτη μαίνεται δασική πυρκαγιά που ξέσπασε τα ξημερώματα στη Σιθωνία Χαλκιδικής, έχοντας πλέον φτάσει στην ακτή Αχλάδα, στο λιμάνι του οικισμού της Σάρτης. Ανήσυχοι πολλοί κάτοικοι, βλέποντας τις φλόγες και τον πυκνό καπνό, εγκαταλείπουν τα σπίτια τους, χωρίς ωστόσο να έχει δοθεί εντολή εκκένωσης.

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κήρυξε τη Σάρτη Σιθωνίας Χαλκιδικής, όπου από το πρωί βρίσκεται σε εξέλιξη η μεγάλη πυρκαγιά, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας.

“Κηρύξαμε την περιοχή της Σάρτης στη Σιθωνία Χαλκιδικής σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Πολύ δύσκολες συνθήκες, υπεράνθρωπες οι προσπάθειες των πυροσβεστών”, επισημαίνει ο κ. Τζιτζικώστας, με ανάρτησή του στο Facebook.

Νωρίτερα:

Πάνω από το υδραγωγείο, στις παρυφές της Σάρτης, έχει φτάσει η πυρκαγιά που μαίνεται από τα ξημερώματα στο νότιο τμήμα της χερσονήσου Σιθωνίας στη Χαλκιδική.

Ανήσυχοι πολλοί κάτοικοι, βλέποντας τις φλόγες και τον πυκνό καπνό, εγκαταλείπουν τα σπίτια τους, χωρίς ωστόσο να έχει δοθεί εντολή εκκένωσης.

Το έργο της κατάσβεσης δυσχεραίνουν οι ισχυροί άνεμοι αλλά και το γεγονός ότι δεν υπάρχουν δρόμοι για να φτάσουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις στο σημείο που είναι δύσβατο. 

Ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, είπε νωρίτερα στον ΣΚΑΙ ότι η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη και το μέτωπο της φωτιάς κινείται παράλληλα προς τον οικισμό της Σάρτης. 

Πρόσθεσε πως ο κρατικός μηχανισμός είναι πανέτοιμος για την εκκένωση του οικισμού αν χρειαστεί με σκάφη του λιμενικού.

 

Facebook Comments