Έληξε ο συναγερμός που σήμανε νωρίτερα στο Υπουργείο Εξωτερικών καθώς το ύποπτο δέμα το οποίο εντοπίστηκε εξετάστηκε από την αστυνομία και κρίθηκε αβλαβές.

Προορισμός του ύποπτου δέματος ήταν τα γραφεία του αντιπρόεδρου Γιάννη Δραγασάκη και υπήρχαν φόβοι ότι επρόκειτο για εκρηκτικό μηχανισμό. Ελλείψει μηχανήματος ακτινών Χ στην αντιπροεδρία όλα τα δέματα ελέγχονται πρώτα στο υπουργείο.

Πριν τη λήξη του συναγερμού άνδρες της αστυνομίας, προέβησαν στην εκκένωση του νεοκλασικού κτηρίου του ΥΠΕΞ, όταν υπάλληλος εντόπισε ύποπτο δέμα στο μηχάνημα των ακτίνων Χ. Περίπου 60 υπάλληλοι του ΥΠΕΞ βρίσκονταν στο κτίριο στον πεζόδρομο της οδού Ζαλοκώστα.

Στο υπουργείο Εξωτερικών έσπευσαν αξιωματικοί του ΤΕΕΜ (Τμήμα Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών) της ΕΛΑΣ για την πραγματοποίηση ελεγχόμενης έκρηξης η οποία ωστόσο δεν χρειάστηκε μιας και το περιεχόμενου του δέματος ήταν αβλαβές.

 

Νωρίτερα:

Εκκενώνεται το ισόγειο του υπουργείου Εξωτερικών στην οδό Βασ. Σοφίας, καθώς εντοπίστηκε ύποπτο δέμα.

Τα πρώτα στοιχεία αναφέρουν ότι έχει βρεθεί ένα ύποπτο πακέτο μαζί με γράμματα. Στο σημείο έχουν σπεύσει άνδρες του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών για να ελέγξουν το δέμα. 

Facebook Comments