Ο πρόεδρος Τραμπ παρέδωσε τελικά μια σειρά γραπτών απαντήσεων του σε ερωτήσεις που του απηύθυνε ο ειδικός ανακριτής με εισαγγελικά καθήκοντα Ρόμπερτ Μάλερ, σηματοδοτώντας ότι ίδιος, έκανε ότι είχε να κάνει με τις ερωτήσεις της έρευνας για την Ρωσία, σχολιάζει το Politico.

Ο Μάλερ θέλει ακόμη να ρωτήσει τον πρόεδρο Τραμπ σχετικά με τις ενέργειες του, από τότε που πήγε στον Λευκό Οίκο, ενώ οι γραπτές απαντήσεις του, κάλυψαν μόνο ένα μέρος για τις ρωσικές υποκλοπές στην προεκλογική περίοδο του 2016.

Πρόκειται για μία ανακριτική μάχη, η οποία μπορεί να οδηγήσει στην έκδοση μίας κλήσης για κατάθεση του Αμερικανού προέδρου, αλλά και την παραπομπή της όλης υπόθεσης στο Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ. Σε μια τέτοια περίπτωση η κατάθεση του προέδρου Τραμπ στον Μάλερ, είναι δυνατό να εξελιχθεί σε μία δικαστική υπόθεση, που θα δημιουργήσει νομικό προηγούμενο για τις μελλοντικές προεδρικές έρευνες στις ΗΠΑ. Ανάλογα με το ποιες εξελίξεις θα μπορούσαν να δρομολογηθούν, οι Δημοκρατικοί στην Βουλή των Αντιπροσώπων, ενδέχεται να αντιδράσουν μέσα στο 2019, δρομολογώντας τις διαδικασίες για την αμφισβήτηση της άσκησης των προεδρικών εξουσιών από τον Τραμπ (impeachment).

Facebook Comments