Οι άνθρωποι ποτέ δεν έκρυψαν ότι είναι κρατιστές. Ίσα-ίσα, όποτε και όπου μπορούσαν διατυμπάνιζαν την απέχθεια τους απέναντι στην ιδιωτική πρωτοβουλία, την ελεύθερη αγορά και την επιχειρηματικότητα. Εδώ που τα λέμε, αυτοί που ανέβηκαν στην εξουσία ως εκδικητές των ηττημένων του εμφυλίου, ήταν λογικό να κουβαλούν τα μυαλά τους και στο οικονομικό ή θεσμικό πεδίο. Κράτος και πάλι κράτος. Ο ιδιώτης, αν υπάρχει, υπάρχει μόνο για να πληρώνει φόρους που θα ταΐζουν το κράτος.

Άρα προς τι η έκπληξη για την αύξηση των δημοσίων υπαλλήλων μετά το 2015; Προς τι η έκπληξη για τις στρατιές των συμβασιούχων; Προς τι η απορία για την αύξηση του αριθμού των μετακλητών και των αμοιβών τους; Προς τι η αγανάχτηση για την κατά 1,5 δις αύξηση της μισθολογικής δαπάνης του δημοσίου την περίοδο 2015-18; Είπαν αυτοί ποτέ ότι θα μειώσουν τους κρατικούς υπαλλήλους ή τις κρατικές δαπάνες;

Κατά την λογική των Συριζανέληδων, ο ιδιώτης που προσπαθεί να επιβιώσει ή να κερδίσει, είναι ταξικός εχθρός. Το είπε καθαρά ο Τσακαλώτος πάλι προχθές ότι κάνουν ταξικά μεροληπτική πολιτική. Κι όταν ο Κυριάκος τόλμησε  να προτείνει να μπει στα δημοτικά σχολεία το μάθημα της επιχειρηματικότητας, το γραφείο τύπου του Σύριζα τον κατηγόρησε ότι θέλει να μάθει στα πιστσιρίκια να φτιάχνουν off shore. Μιλάμε για ανακοίνωση που μόνο ιδεολογικά υποχόνδριοι (αν όχι κανονικοί βλαμμένοι) θα τολμούσαν να εκδώσουν.

Κατά την γνώμη τους, το  μόνο πράγμα που θα πρέπει να μαθαίνουν τα παιδιά στο σχολείο είναι τρόποι διορισμού στο δημόσιο. Κόλπα, διαδρομές, παρακάμψεις, συνδικαλιστικά τερτίπια και δικαστικοί μαραθώνιοι, μέχρι να εγγραφούν οριστικά στην ενιαία αρχή πληρωμών του κράτους. Τότε ο αγώνας δικαιώνεται, η ζωή αποκτά νόημα. Αν υπάρχει κανένας μπόμπιρας που ονειρεύεται να φτιάξει δική του επιχείρηση, καλό είναι να του κόβουν την όρεξη από νωρίς, διότι αυτός γεννήθηκε ταξικός εχθρός.

Ας μην έχουμε την παραμικρή αμφιβολία πως μέχρι την ημέρα των εκλογών οι συμβασιούχοι του δημοσίου θα αυξηθούν κι άλλο. Ουρές κάνουν οι υποψήφιοι στα κομματικά και βουλευτικά γραφεία του Σύριζα. Ξέρουν αυτοί: Για κάθε διορισμό πολλαπλασιάζουν επί τέσσερα και βγάζουν τα ψηφαλάκια που κέρδισαν. Μανάδες, πατεράδες, σύζυγοι, αδέρφια, ξαδέρφια. Διότι ο Κυριάκος είπε ότι δεν πρόκειται να νομιμοποιήσει κανέναν συμβασιούχο, ενώ αυτοί το έχουν υποσχεθεί κατ’ ιδίαν σε όλους. Οπότε, με το που μπαίνει η τζίφρα για την πεντάμηνη πρόσληψη, έχουν τις τέσσερις ψήφους στο τσεπάκι τους. Στο κάτω-κάτω, δεν πάνε για να κερδίσουν τις εκλογές, αυτό έχει τελειώσει προ πολλού. Να κόψουν την αυτοδυναμία απ’ τον αντίπαλο θέλουν και μετά βλέπουμε…

Facebook Comments