Έως και το 2025 αποφάσισε να παρατείνει την αποστολή της στην Ελλάδα η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD). Με τον τρόπο αυτό θα συνεχίσει να στηρίζει τον ιδιωτικό τομέα στοχεύοντας, όπως επισημαίνει, στην βελτίωση της ανταγωνιστικότητας και την καλύτερη περιφερειακή ενσωμάτωση της τοπικής οικονομίας.

Οι ελληνικές αρχές είχαν ζητήσει την παράταση από τον Μάρτιο του 2018, αναγνωρίζοντας την συμβολή των επενδύσεων της EBRD στην ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας. Ανακοινώνοντας την απόφαση ο πρόεδρος της Τράπεζας, Σούμα Σακραμπάτι, υπογράμμισε ότι με τις επενδύσεις και τη στήριξη της Ελλάδας έως τώρα η EBRD «έχει αποδείξει την ικανότητά της να ανταποκρίνεται άμεσα στις οικονομικές ανάγκες της χώρας». Η παράταση της αποστολής, πρόσθεσε, φανερώνει τη συνεχή στήριξη. «Είμαστε τώρα έτοιμη να κάνουμε ακόμη περισσότερα για να στηρίξουμε την ανάκαμψη της Ελλάδας» διαβεβαίωσε.

Η Tράπεζα έχει επενδύσει περισσότερα από 2 δισ. ευρώ σε περισσότερα από 42 project στη χώρα έως σήμερα. Μόνο το 2017 οι επενδύσεις της- όλες στον ιδιωτικό τομέα- ανήλθαν στα 614 εκατ. ευρώ. Η χώρα μας ήταν μεταξύ των πέντε κορυφαίων για τις δραστηριότητες της EBRD εκείνη τη χρονιά.

Μεταξύ άλλων έχει εξαφοράσει μετοχικά μερίδια στις τέσσερις συστημικές τράπεζες, ενώ στηρίζει την προσπάθειά τους να μειώσουν τα κόκκινα δάνεια, έχει συμμετάσχει στον εκσυγχρονισμό των περιφερειακών αεροδρομίων και έχει προωθήσει προγράμματα για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Facebook Comments