Σημαντική αναθεώρηση του στόχου για το δημοσιονομικό έλλειμμα του 2019 υποσχέθηκε η Ιταλία, μετά εβδομάδες αντιπαράθεσης με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Υπό την απειλή κοινοτικών κυρώσεων η Ρώμη υποσχέθηκε να μειώσει το προβλεπόμενο έλλειμμα από 2,4% του ΑΕΠ σε 2,04%, όπως δήλωσε ο πρωθυπουργός Τζιουζέπε Κόντε, μετά την συνάντηση που είχε στις Βρυξέλλες με τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

Ο ιταλός πρωθυπουργός εξήγησε ότι η αναθεώρηση του ελλείμματος κατέστη εφικτή διότι κεντρικές κυβερνητικές πολιτικές, όπως η μείωση της ηλικίας συνταξιοδότησης, θα κοστίσουν λιγότερο από ό,τι είχε αρχικά εκτιμηθεί.

«Η πρόταση μας μάς επιτρέπει να πούμε ότι δεν προδώσαμε τη εμπιστοσύνη των Ιταλών», είπε.

 

Νωρίτερα:

Η ιταλική κυβέρνηση ενδέχεται να προτείνει στην Ευρωπαϊκή Ένωση δημοσιονομικό έλλειμμα 2% για την επόμενη χρονιά, σε μια ένδειξη ότι η σύγκρουση μεταξύ Ρώμης και Βρυξελλών για τον προϋπολογισμό της γειτονικής χώρας μπορεί να αρχίσει να εξασθενεί.

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, επικαλούμενο εκπρόσωπο του Γραφείου του Ιταλού πρωθυπουργού Τζουζέπε Κόντε, ο τελευταίος θα προτείνει νέους αριθμούς στον πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ απόψε στις Βρυξέλλες. Η πρόταση που θα υποβληθεί στην Ε.Ε. συζητήθηκε σε συνάντηση που είχε ο Ιταλός πρωθυπουργός με υπουργούς που είναι αρμόδιοι για τον προϋπολογισμό της χώρας.

Facebook Comments