Μήνυμα ενότητας και συστράτευσης από τον Κυριάκο Μητσοτάκη
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην τρίτη και τελευταία μέρα του 12 Συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας παρέμεινε στο αφήγημα που παρουσίασε την Παρασκευή, ενωτικός και χωρίς
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην τρίτη και τελευταία μέρα του 12 Συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας παρέμεινε στο αφήγημα που παρουσίασε την Παρασκευή, ενωτικός και χωρίς
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην τρίτη και τελευταία μέρα του 12 Συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας παρέμεινε στο αφήγημα που παρουσίασε την Παρασκευή, ενωτικός και χωρίς να προχωρά στην ακραία πόλωση που φαίνεται να επιδιώκει ο ΣΥΡΙΖΑ. Η ομιλία του ήταν ακριβώς μετά την ομιλία του πρώην προέδρου της ΝΔ Βαγγέλη Μεϊμαράκη με τον νυν πρόεδρο της ΝΔ να κάνει προσωπική αναφορά και να μιλά γι αυτό που κατέφεραν με το Βαγγέλη Μεϊμαράκη. “Πετύχαμε κάτι σπουδαίο για την παράταξή μας, καταφέραμε να συνεργαστούμε και να πετύχουμε δείχνοτας ότι η ενότητα μετράει.
“Το 2019 θα είναι ένα πολύ καλό έτος για την Νέα Δημοκρατία και ένα πολύ καλό έτος για την Ελλάδα. Θα είναι η χρονιά που θα γυρίσουμε σελίδα. Θα είναι η χρονιά που, όλοι μαζί ενωμένοι, θα ξαναγράψουμε ιστορία. Τη δική μας ιστορία, για να αφήσουμε πίσω οριστικά την κρίση”, είπε δείχοντας βέβαιος για το αποτέλεσμα. Στο ενωτικό κλίμα που έχει δημιουργήσει ανέφερε χαρακτηριστικά ότι “η Νέα Δημοκρατία βγαίνει από μια δεκαετία κρίσης έτοιμη να ανοίξει πάλι τα μεγάλα φτερά της και να αγκαλιάσει την ελληνική κοινωνία. Να ενώσει όλους τους Έλληνες. Ακριβώς όπως έγινε το 1974, το 1990, το 2004 και τον Ιούνιο του 2012. Μπροστά μας είναι άλλη μια μεγάλη νίκη γιατί είμαστε μια μεγάλη παράταξη, που μπορεί να συνθέτει νέες πολιτικές και νέες δυνάμεις, διευρύνοντας πάντα τον ορίζοντά της. Το πεδίο μας είναι ο κόσμος και η πυξίδα μας είναι το εθνικό συμφέρον”.
Ως ένα κόμμα κατά του λαϊκισμού έθεσε τη Νέα Δημοκρατία και πάλι ο πρόεδρος της λέγοντας πως “μπορεί να προχωρά μπροστά παρά τις αντιξοότητες αλλά και παρά τις αντιστάσεις δυνάμεων που παραδίδονται στις χειρότερες παρορμήσεις της πολιτικής. Που δεν είναι άλλες από τον λαϊκισμό και την κάθε είδους ιδιοτέλεια της εξουσίας”. Εξάλου, όπως συμπέρανε, σε αυτό το δίπολο οφείλεται και η ευτέλεια της διακυβέρνησης της χώρας από το παρακμιακό δίδυμο Τσίπρα-Καμμένου.
Νωρίτερα, σε μία εκδήλωση υψηλού συμβολισμού για το άνοιγμα της ΝΔ με τίτλο “ανοικτό κόμμα – ανοικτό βήμα” ο συγγραφέας Χρήστος Χωμενίδης ως ομιλητής υπογράμμισε ότι μετά τη νίκη ξεκινούν τα ζόρια. Αυτό είπε και ο Κυριάκος Μητσοτάκης: “Ξέρετε πως θα νικήσουμε αλλά ότι αυτό δεν φτάνει. Αυτό που έχει σημασία είναι να μπορέσει η χώρα να νικήσει τα εμπόδια που συσσωρεύθηκαν και να ανταποκριθούμε στις επερχόμενες προκλήσεις”. “Τις τρεις αυτές μέρες, το κόμμα μας απέδειξε ότι είναι ενωμένο, οπλισμένο με πρόγραμμα και έτοιμο να κυβερνήσει”, δήλωσε.
Αναφέρθηκε και στην εξαιρετικά υποστηρικτική παρουσία και ομιλία του κ. Βέμπερ χθες στο Συνέδριο: “Αποτελεί λοιπόν για μας μεγάλη τιμή η παρουσία του Μάνφρεντ Βέμπερ στο Συνέδριό μας. Ο Μάνφρεντ είναι ένας αληθινός φίλος της Νέας Δημοκρατίας και ένας σταθερός και ειλικρινής σύμμαχος της Ελλάδας. Θα είναι επίσης ο επόμενος Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Θέλουμε να δουλέψουμε μαζί του για μια δυνατή Ελλάδα σε μια ισχυρή Ευρώπη”.
Δεν παρέλειψε να τονίσει ότι στο Συνέδριο προσήλθαν σημαντικές προσωπικότητες από διαφορετικούς πολιτικούς και ιδεολογικούς χώρους ενώ παράλληλα με το συνέδριο έγιναν ειδικές συνεδριάσεις συζητήθηκαν τα μεγάλα προβλήματα του σήμερα αλλά και τα μεγάλα ζητούμενα του αύριο από το Brain drain μέχρι το cyber bullying και από τις προκλήσεις της τέταρτης βιομηχανικής επανάστασης μέχρι το ρόλο των γυναικών στην αγορά εργασίας.
Σχολίασε και τη συγκέντρωση Τσίπρα στην Θεσσαλονίκη χαρακτηρίζοντάς την ως “θλιβερή αντισυγκέντρωση” και συγκρίνοντάς την με το Συνέδριο της ΝΔ. Ως “αδιόρθωτο” χαρακτήρισε, επίσης, τον Αλέξη Τσίπρα, αφού είπε ότι η κοινωνία παρακολουθεί παγωμένη και οργισμένη τους χειρισμούς της κυβέρνησης στα εθνικά θέματα, δεν ανταποκρίνεται στο παιχνίδι των επιδομάτων και είναι αρνητική στον πολιτικό σχεδιασμό μιας κυβέρνησης που πάει να ξαναβάλει τη χώρα στις μυλόπετρες ενός διχασμού που παραπέμπει στο χειρότερο παρελθόν. Επιπλέον, απάντησε στον Αλέξη Τσίπρα δηλώνοντας ότι αμφιβάλλει για το αν γνωρίζει τα Μυστικά του Βάλτου της Πηνελόπης Δέλτα, αν συγκινήθηκε ποτέ, όπως τόσα ελληνόπουλα, κλείνοντας αυτό το βιβλίο” καθώς “αν ήταν λίγο πιο εξοικειωμένος με την ιστορία της πατρίδας μας, με τους αγώνες που έκαναν την Μακεδονία ελληνική και την Ελλάδα αυτή που είναι σήμερα, δεν θα πήγαινε στη Θεσσαλονίκη να μας πει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έσωσε την Μακεδονία”.
Συνέχισε την επίθεσή του στον πρωθυπουργό: “Κύριε Τσίπρα, δεν σώσατε καμία Μακεδονία. Το μόνο που κάνατε είναι να δώσετε Μακεδονική εθνότητα και γλώσσα στους γείτονες μας. Είπατε ναι εκεί που όλοι οι άλλοι είχαν το σθένος να πουν όχι. Και βάλατε την μεγάλη πλειονότητα της κοινωνίας απέναντί σας για να εξασφαλίσετε κάποια ψήγματα από τη ρημαγμένη αξιοπιστία σας. Σταματήστε να προσβάλλετε τους Μακεδόνες και όλους τους Έλληνες. Σταματήστε να χαρακτηρίζετε ακροδεξιό και εθνικιστή όποιον διαφωνεί με την πολιτική σας”. Διασαφήνισε για πολλοστή φορά ότι η Νέα Δημοκρατία βρίσκεται απέναντι στην εθνική υποχώρηση της Συμφωνίας των Πρεσπών. Ως τον τελευταίο κρίκο μιας αλυσίας ντροπής όρισε τη Συμφωνία των Πρεσπών.
“Η σημερινή κυβέρνηση πρέπει να φύγει γιατί πήγε τον τόπο πολλά χρόνια πίσω. Γιατί εκτός από πρωτοφανείς εθνικές υποχωρήσεις, διέλυσε τη μεσαία τάξη, άλωσε το κράτος, και εξασθένισε τη δημοκρατία μας”, τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
“Υπονόμευσε το τέλος του 2ου Μνημονίου, έφερε ένα βαρύτερο 3ο πρόγραμμα και τώρα εφαρμόζει ένα άτυπο 4ο. Στοίχισε περισσότερα από 100 δις. Διέλυσε τις τράπεζες και φόρτωσε με 29 νέους φόρους τους πολίτες. Διπλασίασε τα χρέη των πολιτών στο κράτος και ανατίναξε το Ασφαλιστικό με 17 παρεμβάσεις σε βάρος των συνταξιούχων. Πάγωσε τις επενδύσεις και την ανάπτυξη. Και δέσμευσε τη χώρα σε βαριά πλεονάσματα που σημαίνουν λιτότητα διαρκείας. Από την άλλη πλευρά, εισέβαλε με στρατιές κομματικών διορισμών στο κράτος, αυξάνοντας κατά 2 δις. το κόστος του. Το κράτος μεγάλωσε αλλά δεν έγινε καλύτερο, είπε κορυφώνοντας την επίθεσή του στην κυβέρνηση.
Χθες εξέπνευσε ακόμη ένας άνθρωπος από την φονική πυρκαγιά στο Μάτι φτάνοντας τον αριθμό των νεκρών στους 100. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν παρέλειψε να αναφερθεί σε αυτό το τραγικό γεγονός δηλώνοντας ότι “χρωστάμε στις οικογένειές τους να μάθουμε την αλήθεια και να αποδοθούν οι ευθύνες. Να σιγουρευτούμε ότι ποτέ ξανά δεν θα ξαναζήσουμε τέτοια τραγωδία”.
Επανέλαβε ότι “η μεγαλύτερη όμως ζημιά που κάνει ο κ. Τσίπρας και η παρέα του είναι η συνειδητή υπονόμευση των αξιών που έκαναν αυτή τη χώρα σπουδαία. Η εργατικότητα, το φιλότιμο, η προκοπή, η αλληλεγγύη. Γιατί απεχθάνονται τη μεσαία τάξη και το όνειρο για μια καλύτερη ζωή για τους πολλούς”. “Θέλουμε μια Ελλάδα που να κοιτάζει ψηλά και μακριά. Που να έχει το βλέμμα στο αύριο. Μπορούμε να ενώσουμε τους Έλληνες σε ένα μεγάλο εθνικό όραμα. Την αναγέννηση της Ελλάδας. Θα το πω απλά: η Ελλάδα δεν μπορεί να πληρώσει την καθολική αποτυχία της πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ”, συμπλήρωσε.
Νωρίτερα, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης εισηγήθηκε την παραμονή του Λευτέρη Αυγενάκη ως γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής μέχρι τις εκλογές κάτι το οποίο ζήτησε και ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
Στις 10 Ιανουαρίου θα ξεκινήσει η ανακοίνωση των υποψηφίων στις εκλογές και στις ευρωεκλογές: “Η ανανέωση δεν είναι μόνο υπόθεση προσώπων αλλά και ιδεών. Στο 50σέλιδο έντυπο του Συνεδρίου μας αποτυπώνεται ο δικός μας δρόμος για το πως θα κάνουμε τη ζωή των Ελλήνων καλύτερη. Για την ατομική αλλά και την συλλογική ευημερία. Η ευημερία θα προκύπτει για όλους από την αύξηση του συνολικού εισοδήματος, αντί της διαρκούς μείωσής του και των σποραδικών επιδομάτων προς εξαθλιωμένους πολίτες. Λιγότεροι φόροι και εισφορές, έκρηξη επενδύσεων και νέες δουλειές. Αμοιβές συνδεδεμένες με την ανάπτυξη και διπλή αύξηση στον κατώτατο μισθό”.
Στο τέλος της ομιλίας του επεσήμανε τη δέσμευση του για εγγυημένο εισόδημα σε 800.000 πιο αδύναμους συμπολίτες, αφορολόγητο 1.000 ευρώ στο κάθε παιδί, αλλά και ενίσχυση 2.000 ευρώ για κάθε Ελληνόπουλο που θα έρχεται στη ζωή.
Facebook Comments