Η δημοτικότητα του Εμανουέλ Μακρόν (27%) υποχώρησε κατά πέντε μονάδες μέσα σε έναν μήνα, για να φθάσει στο χαμηλότερό της επίπεδο αφότου άρχισε η πενταετία του στην προεδρία της Δημοκρατίας της Γαλλίας τον Μάιο του 2017, σύμφωνα με μια δημοσκόπηση που δημοσιεύεται σήμερα.

Έπειτα από τον μήνα της κρίσης των λεγόμενων «κίτρινων γιλέκων», η δημοτικότητα του αρχηγού του γαλλικού Κράτους συνέχισε τη σχεδόν αδιάλειπτη φθίνουσα πορεία της που άρχισε τον Μάιο και πλέον το 73% (+5) των Γάλλων που ερωτήθηκαν εκφράζει αρνητική άποψη για τα πεπραγμένα του, σύμφωνα με τα αποτελέσματα αυτής της δημοσκόπησης του ινστιτούτου Odoxa.

Ο Εμανουέλ Μακρόν χάνει έδαφος μεταξύ των ψηφοφόρων που πρόσκεινται στο Σοσιαλιστικό Κόμμα (-4), στην Ανυπότακτη Γαλλία (-11), αλλά ακόμη και στο δικό του κόμμα, το LREM (-3), όπως προκύπτει από την έρευνα που διενεργήθηκε για λογαριασμό του ραδιοφωνικού δικτύου France Inter, του εβδομαδιαίου περιοδικού LExpress και της περιφερειακής εφημερίδας La Presse.

Θεωρείται εξάλλου πάντα ο «πρόεδρος των πλουσίων» από το 74% του δείγματος (+3), ενώ πλέον μόλις το 33% (-16) λέει πως πιστεύει ότι είναι «επαρκής», ενώ το 67% έχει την αντίθετη άποψη.

Facebook Comments