Μάχη με το χρόνο και με αντίξοες συνθήκες δίνουν τα σωστικά συνεργεία στην Ινδονησία για τον εντοπισμό επιζώντων από το τσουνάμι, που σάρωσε τη νήσο Ιάβα, μετά την έκρξηξη του ηφαιστείου στο στενό του Σοντ το Σάββατο. Ο κατάλογος των θυμάτων μακραίνει συνεχώς και οι ελπίδες εξανεμίζονται. Σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό οι νεκροί είναι 429.

Οι διασώστες χρησιμοποιούν βαριά μηχανήματα, αλλά και τα γυμνά χέρια τους για να σκάψουν μέσα στη λάσπη και τα συντρίμμια κατά μήκος των 100 χιλιομέτρων που εκτείνονται οι δυτικές ακτές της Ιάβας.

Περισσότεροι από 1.400 άνθρωποι τραυματίστηκαν και περίπου 12.000 χρειάστηκε να μετακινηθούν σε υψηλότερα σημεία, καθώς οι αρχές παρέτειναν έως την Τετάρτη τις προειδοποιήσεις για νέα παλιρροιακά κύματα.

Νωρίτερα:

Ο απολογισμός των θυμάτων του τσουνάμι που προκάλεσε μια ηφαιστειακή έκρηξη στην Ινδονησία αυξήθηκε σε 281 νεκρούς και πάνω από 1.000 τραυματίες, ανακοίνωσε σήμερα η υπηρεσία αντιμετώπισης καταστροφών της ασιατικής χώρας.

Νωρίτερα:

Τουλάχιστον 222 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και περίπου 843 τραυματίστηκαν από τσουνάμι που έπληξε τις νήσους Ιάβα και Σουμάτρα στο ινδονησιακό αρχιπέλαγος το Σάββατο το βράδυ έπειτα από μια υποθαλάσσια κατολίσθηση που προκάλεσε έκρηξη του ηφαιστείου Ανάκ Κρακατόα.

Νωρίτερα:

Τουλάχιστον 62 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και περίπου 584 τραυματίστηκαν από τσουνάμι που έπληξε τις νήσους Ιάβα και Σουμάτρα στο ινδονησιακό αρχιπέλαγος το Σάββατο το βράδυ έπειτα από μια υποθαλάσσια κατολίσθηση που προκάλεσε έκρηξη του ηφαιστείου Ανάκ Κρακατόα.

Δεν υπήρξε καμία προειδοποίηση για το τσουνάμι το οποίο προκλήθηκε από “υποθαλάσσια κατολίσθηση ως αποτέλεσμα της ηφαιστειακής δραστηριότητας του Ανάκ Κρακατάου” και επιδεινώθηκε από μια ασυνήθιστη πλημμυρίδα, λόγω της πανσέληνου, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της κυβερνητικής υπηρεσίας αντιμετώπισης καταστροφών, ο Σουτόπο Πουρουό Νουγκρόχο

“Στον Πορθμό Σούντα (μεταξύ των νήσων Ιάβα και Σουμάτρα) 40 άνθρωποι σκοτώθηκαν, 584 τραυματίστηκαν και δύο αγνοούνται” δήλωσε νωρίτερα ο ίδιος. Τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν κοντά στην επαρχία Σέρανγκ, πρόσθεσε.

 

Facebook Comments