Άστατος και κρύος αναμένεται να είναι ο καιρός το διήμερο των Χριστουγέννων, σύμφωνα με τα νέα προγνωστικά στοιχεία.Advertisement

Έτσι, τόσο ανήμερα των Χριστουγέννων (Τρίτη 25/12) αλλά και τη δεύτερη ημέρα των Χριστουγέννων (Τετάρτη 26/12) θα εκδηλωθούν βροχές, σποραδικές καταιγίδες σε νότιες θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές, και χιόνια σε ορεινά και ημιορεινά της ηπειρωτικής χώρας και πιθανώς σε βόρειες πεδινές περιοχές. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει σημαντική πτώση, ενώ οι άνεμοι στα πελάγη θα φτάνουν τα 8, και πιθανώς τοπικά τα 9 μποφόρ.

Πιο αναλυτικά, από σήμερα Κυριακή 23/12 έως και τη Δευτέρα 24/12 δεν αναμένονται σημαντικά φαινόμενα, πέρα από τοπικές βροχές οι οποίες θα πέσουν κατά κύριο λόγο στα δυτικά το απόγευμα της Δευτέρας 24/12. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 13 βαθμούς στα βόρεια και τους 17 στα νότια, ενώ οι άνεμοι στα πελάγη δεν θα ξεπερνούν τα 6 με 7 μποφόρ.

Σημαντική θα είναι η μεταβολή που θα παρουσιάσει ο καιρός ανήμερα των Χριστουγέννων (Τρίτη 25/12), καθώς και τη δεύτερη ημέρα των Χριστουγέννων (Τετάρτη 26/12), οπότε ψυχρές αέριες θα  φτάσουν και θα επηρεάσουν την χώρα μας όπως μπορείτε να στις εικόνες που ακολουθούν.

Στον πρώτο χάρτη παρουσιάζεται η θέση των αερίων μαζών την παραμονή των Χριστουγέννων (Δευτέρα 24/12), ενώ στον επόμενο η θέση τους ανήμερα των Χριστουγέννων (Τρίτη 25/12). Ως αποτέλεσμα, η θερμοκρασία θα παρουσιάσει ραγδαία πτώση, αρχικά στα βόρεια και κατόπιν σε όλη τη χώρα. Ολικός παγετός θα επικρατήσει στα ορεινά, καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της βόρειας χώρας.

 

Facebook Comments