Handelsblatt: Τουριστικά ακίνητα στην Ελλάδα – η εμπιστοσύνη των αγοραστών επιστρέφει
"Η τουριστική έκρηξη καθιστά ενδιαφέρουσες τις τουριστικές κατοικίες ως επενδυτικά αντικείμενα με αποδόσεις" γράφει η γερμανική εφημερίδα Handelsblatt
"Η τουριστική έκρηξη καθιστά ενδιαφέρουσες τις τουριστικές κατοικίες ως επενδυτικά αντικείμενα με αποδόσεις" γράφει η γερμανική εφημερίδα Handelsblatt
“Η τουριστική έκρηξη καθιστά ενδιαφέρουσες τις τουριστικές κατοικίες ως επενδυτικά αντικείμενα με αποδόσεις” γράφει η γερμανική εφημερίδα Handelsblatt σε άρθρο με τίτλο: “Τουριστικά ακίνητα στην Ελλάδα-Η εμπιστοσύνη των αγοραστών επιστρέφει”
“Στον τομέα της ελληνικής τουριστικής οικονομίας, η μια επιτυχία διαδέχεται την άλλη. Από το 2012 μέχρι σήμερα ο αριθμός των επισκεπτών έχει σχεδόν διπλασιαστεί. Για το 2019 αναμένεται νέο ρεκόρ αφίξεων. Ο τουρισμός εξελίσσεται σε μια όλο και πιο ισχυρή ατμομηχανή που βγάζει την ελληνική οικονομία από την κρίση. Επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στον κλάδο τον ακινήτων θέλουν μερίδιο από αυτή την πίτα και επενδύουν δισεκατομμύρια σε νέα ξενοδοχεία στην Ελλάδα” γράφει η γερμανική οικονομική εφημερίδα Handelssblatt .
“Οι εξοχικές κατοικίες πολυτελείας στην Ελλάδα αποφέρουν το μεγαλύτερο κέρδος σε ολόκληρη τη Μεσόγειο. Σε αυτό το συμπέρασμα καταλήγει έρευνα της Algean Properties,σύμφωνα με την οποία το ενοίκιο για πολυτελείς κατοικίες στη Μύκονο κυμαίνεται κατά μέσο όρο στα 11.500 ευρώ την εβδομάδα και στη Σαντορίνη στα 8.000 ευρώ. Μπορεί σε μέρη όπως το Σεν Τροπέ ή την Ίμπιζα τα ενοίκια να είναι υψηλότερα, παρ όλα αυτά όμως το κέρδος στην Ελλάδα είναι μεγαλύτερο λόγω των συγκριτικά χαμηλών τιμών αγοράς”.
Η κρίση των περασμένων χρόνων έχει επηρεάσει σημαντικά την αγορά ακινήτων, επισημαίνει η εφημερίδα: “Όποιος αγοράζει σήμερα στην Ελλάδα, επωφελείται από τα προβλήματα του παρελθόντος. Η οκτάχρονη ύφεση άφησε τα ίχνη της στην ελληνική αγορά ακινήτων. Σύμφωνα με υπολογισμούς της Τράπεζας της Ελλάδας, το διάστημα 2009-2017 οι τιμές έπεσαν κατά μέσο όρο κατά 42%. Σε τουριστικές περιοχές η μείωση ήταν μικρότερη και κυμάνθηκε στο 38% περίπου. Την ώρα που το 2017 συνεχίζονταν -έστω και με μικρότερη ένταση- η φθίνουσα πορεία όσον αφορά τις επαγγελματικές στέγες και τις κατοικίες, στα τουριστικά ακίνητα υπήρξε ήδη ανάκαμψη, η οποία συνεχίστηκε και φέτος” καταλήγει η Handelsblatt.
Facebook Comments