Το πρόγραμμα πολλών σχολεία ανατρέπει το κύμα κακοκαιρίας Τηλέμαχος, ενώ ο χιονιάς αναμένεται να φτάσει και στην Αθήνα εντός των επόμενων ωρών.

Προληπτικά κλείνουν και σχολεία στην Αττική.

Της Π.Ε.Ανατολικής Αττικής

1. Δήμος Αχαρνών

2. Δήμος Λαυρεωτικής

3. Δήμος Μαραθώνα και για την Τετάρτη, 9/1/2019

4.Δήμος Ραφήνας-Πικερμίου

5.Δήμος Παιανίας

6. Δήμος Σπάτων – Αρτέμιδας

7. Δήμος Ωρωπού

8. Δήμος Διονύσου

9. Δήμος Σαρωνικού

Π.Ε. Δυτικής Αττικής κλειστά θα παραμείνουν όλα τα σχολεία των Δήμων:

1. Δήμος Μεγαρέων

2. Δήμος Ελευσίνας

Αναλυτικά οι περιοχές στις οποίες δεν θα λειτουργήσουν την Τρίτη τα σχολεία

Φλώρινα

Με απόφαση του δημάρχου Φλώρινας, Γιάννη Βοσκόπουλου, τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του δήμου Φλώρινας, θα παραμείνουν κλειστά την Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2019, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούν στην περιοχή. Οι παιδικοί σταθμοί θα λειτουργήσουν κανονικά.

Θεσσαλονίκη

Λόγω της χιονόπτωσης και του παγετού, κλειστοί θα παραμείνουν παιδικοί σταθμοί στους δήμους Θερμαϊκού, Ωραιοκάστρου και Λαγκαδά.

Καστοριά

Κλειστά όλα τα σχολεία του νομού Καστοριάς στις 8 Ιανουαρίου. Σύμφωνα με την υπ’ αρίθμ. 1153/11-04/01/2019 απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη Καστοριάς Σωτήρη Αδαμόπουλου, τα σχολεία όλων των βαθμίδων της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς και των τριών Δήμων, θα παραμείνουν κλειστά στις 08 Ιανουαρίου, λόγω της παρέλασης του Καστοριανού Καρναβαλιού.

Γρεβενά

Τη Δευτέρα 7 Ιανουαρίου 2019 οι βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί του Ν.Π.Δ.Δ. Κ.Κ.Α.&Α. και της Δ.Ε.Κ.Ε.Γ. του Δήμου Γρεβενών θα παραμείνουν κλειστοί, λόγω των πολύ χαμηλών θερμοκρασιών που επικρατούν στην περιοχή.

Η νέα επιδείνωση των καιρικών φαινομένων επηρέασε το νησί της Κεφαλλονιάς, όπου με απόφαση του αντιπεριφερειάρχη, Παναγή Δρακουλόγκονα, αύριο θα παραμείνουν κλειστά τα σχολεία σε Κεφαλλονιά και Ιθάκη, λόγο των πολύ χαμηλών θερμοκρασιών και του παγετού.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Περιφερειακής Ενότητας Κεφαλλονιάς, «σήμερα Δευτέρα, 07.01.2019, τις πρώτες απογευματινές ώρες, αναμένεται χιονόπτωση στα ορεινά των νησιών μας (Κεφαλλονιά-Ιθάκη) που θα επηρεάσει τη βατότητα του εθνικού και επαρχιακού οδικού δικτύου σε ορισμένα (ορεινά) σημεία του».

Κλειστά θα είναι και τα σχολεία στις Σπέτσες.

Σημειώνεται ότι η πληροφόρηση αυτή θα επικαιροποιείται ανάλογα με την νεότερη ενημέρωση από τους Δήμους στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας Αττικής.

Νωρίτερα, σήμερα το πρωί η Περιφερειάρχης Ρένα Δούρου, ενόψει της επερχόμενης κακοκαιρίας, απέστειλε επιστολή προς τους Δημάρχους της Περιφέρειας Αττικής σχετικά με τη λειτουργία των σχολείων, στην οποία, τονίζει την «ανάγκη λήψης προληπτικών μέτρων» καθώς είναι «δεδομένη η απόλυτη προτεραιότητα που δίνουμε όλοι μας στην ασφάλεια των μαθητών».

 

Facebook Comments