Το 2012 το αντιμνημονιακό αφήγημα Σαμαρά εκτίναξε τα έως τότε πολύ μικρά εκλογικά ποσοστά των ΣΥΡΙΖΑΑΝΕΛ και ΧΑ, καθότι ο κόσμος πίστεψε τις διάφορες εκδοχές αυτού του αφηγήματος.

Με αυτόν τον τρόπο το πολιτικό σύστημα στρέβλωσε την κοινή λογική που έλεγε ότι το μνημόνιο το έφερε η τραγική οικονομική πολιτική της κυβέρνησης Καραμανλή, η οποία και έδωσε την χαριστική βολή στην χρεοκοπία της χώρας, και ο κόσμος πίστεψε ότι η χρεοκοπία οφειλόταν στο μνημόνιο όπως μέσω των μίντια κατάφεραν να τον πείσουν όλοι αυτοί οι αντιμνημονιακοί.
 
Το αποτέλεσμα ήταν να μην εφαρμοσθεί κανένας όρος του πρώτου μνημονίου το οποίο μιλούσε για την περικοπή του δημοσίου και την μείωση των φόρων και αντ΄αυτών αυξήθηκε πολύ η φορολογία για να διασωθεί η κρατικοδίαιτη εκλογική πελατεία των κομμάτων.
Τα ισοδύναμα Σαμαρά έγιναν η φάμπρικα που κατέστρεψε την οικονομία.
 
Μέσα σ΄ αυτό το κλίμα χρειάστηκε λίγος πολιτικός χρόνος ώστε νομοτελειακά να επικρατήσει η συμμορία των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ που είχε το πιο θελκτικό αντιμνημονιακόαφήγημα. Ουσιαστικά η οικονομική πολιτική Σαμαρά έφερε τον Τσίπρα στην εξουσία.
 
Έτσι το 2015 το Καραμανλικό τρίπτυχο Παυλόπουλου, Καμμένου και Παπαγγελόπουλου αλληλοστηρίχτηκε με τον Τσίπρα με αντάλλαγμα τον μη καταλογισμό ευθυνών στον Καραμανλή για την περίοδο της τελευταίας διακυβέρνησής του.
 
Όσο καταστρεφόταν η ιδιωτική οικονομία η συνεργασία ήταν αγαστή αφού αυτό εξυπηρετούσε το κρατικοδίαιτο σύστημα, αλλά όταν οι απάτριδες μπολσεβίκοι του ΣΥΡΙΖΑ εκμεταλλεύτηκαν την στήριξη αυτή και έφτασαν στην υπογραφή της κατάπτυστης συμφωνίας των Πρεσπών τότε ενοχλήθηκαν οι Καραμανλικοί που το παίζουν πατριώτες.
 
Απ΄ ότι φαίνεται υπάρχουν αρκετοί νενέκοι βουλευτές στ΄ άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης που θα ψηφίσουν την κατάπτυστη συμφωνία και ο Τσίπρας δεν έχει πλέον ανάγκη τον Καμμένο τον οποίο θα σύρει από την μύτη μέχρι τότε που θ΄ αποφασίσει να προσφύγει στις κάλπες και αυτό έχει ως αποτέλεσμα ο Καμμένος, εγκλωβισμένος και πλέον χωρίς καμία δύναμη, να σκούζει διάφορα ακατάληπτα.
 
Το δράμα μας συνεχίζεται καθ΄ όσον τον Καραμανλή και τον Σαμαρά τους έχει εγκολπωθεί η ΝΔ και οδεύει προς την εξουσία χωρίς ίχνος αυτοκριτικής για την περίοδο που χρεοκόπησε η χώρα και την μετέπειτα αντιμνημονιακή υστερία της και με τον Κυριάκο να πιστεύει ότι θα μπορέσει να κυβερνήσει με αυτά τα αγκάθια μέσα στο σώμα της ΝΔ. Άλλωστε αυτά τ΄ αγκάθια είναι που δεν επιτρέπουν στον Κυριάκο να εξαγγείλει δραστικές μεταρρυθμίσεις σε δημόσιο, συνδικαλιστικό και ασφαλιστικό που χωρίς αυτές η χώρα δεν θ΄απεμπλακεί από καταστάσεις που θα την ξαναχρεοκοπήσουν.
 
Η πολιτική σκηνή χρειάζεται νέο αίμα από κόμματα με ανθρώπους που δεν ανήκουν στα αριστεροδεξιά κόμματα και αποκόμματα του φαύλου παλαιού κρατικοδίαιτου πολιτικού συστήματος και μία φιλελεύθερη πολιτική γιατί όπου εφαρμόστηκε αυτή έφερε ελευθερία, ευημερία και πρόοδο.

Facebook Comments