Ομολογουμένως αποκαλυπτική η συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα στην Έλλη Στάη. Με «καθαρές κουβέντες», όπως λέει κι ο Δημήτρης Παπαδημούλης. Τόσο καθαρές, που φαντάζομαι ότι δεν αφήνουν περιθώρια παρανόησης για τους κεντροαριστερούς υποστηρικτές του που θα μαζευτούν την Κυριακή στο Μέγαρο Μουσικής να τον συνδράμουν στη Συμφωνία των Πρεσπών και μέσω αυτής στη θρυλούμενη σοσιαλδημοκρατική του στροφή.

Πόσο πιο καθαρά να τους το πει για να το καταλάβουν; Ο Αλέξης Τσίπρας θέλει να συνεχίσει με τον Πάνο Καμμένο. Δεν το θέλει το διαζύγιο. Θα του το πει και από κοντά την Παρασκευή, αλλά το είπε και από τηλεοράσεως για να το εμπεδώσουν άπαντες. Αυτόν θέλει, αυτόν εμπιστεύεται. Όπως κάνουν οι 29 κατασκευαστές πλυντηρίου με το γνωστό απορρυπαντικό.

Έχει πολλούς λόγους να τον εκτιμά και να τον υπολήπτεται μετά από την τόσο παραγωγική και αγαστή συνεργασία τεσσάρων ετών. Μια συνεργασία, άλλωστε, που ξεκίνησε με τον εκσυγχρονισμό των Orion εναντι 500 εκ. ευρω από την Lockheed Martin και κρίνεται τώρα και από τα αντισταθμιστικά οφέλη για την αναβάθμιση των F16, απροσδιορίστου κόστους, επίσης από τη Lockheed Martin.

Του έπλεξε το εγκώμιο δημοσίως ο Αλέξης Τσίπρας του Πάνου Καμμένου. Τον θεωρεί τον καλύτερο υπουργό Άμυνας που πέρασε ποτέ από τη χώρα και σέβεται το γεγονός ότι δε συμφωνεί με τη χρήση του όρου Μακεδονία στην ονομασία των Σκοπίων. Αυτή η θέση, όπως διευκρίνισε ο πρωθυπουργός, είναι απολύτως σεβαστή, όχι σαν τις αηδίες που λένε άλλοι περί μακεδονικής εθνότητας και γλώσσας. Βέβαια, αυτούς που διαδήλωναν κατά της χρήσης του όρου Μακεδονία τους θεωρούσε ακροδεξιούς, αλλά για τον Καμμένο δεν ισχύουν αυτά.

Τον καλεί, τον προσκαλεί και τον προκαλεί να προχωρήσουν μαζί. Να μην αποσύρει την εμπιστοσύνη του στην κυβέρνηση, αλλά απλώς να καταψηφίσει τη Συμφωνία. Όπως έκανε με το σύμφωνο συμβίωσης ή με την αναδοχή παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια. Καθαρά πράγματα. Διαφωνούμε σε κάτι τέτοια, αλλά μας δένουν κοινοί αγώνες και κοινοί στόχοι.

Η αλήθεια είναι ότι χωρίς Καμμένο ο Τσίπρας θα είναι μισός άνθρωπος, όπως νιώθει κανείς μετά από ένα διαζύγιο. Θα του λείψουν κάποια πράγματα που δεν αναπληρώνονται εύκολα από άλλες σχέσεις, πράγματα που δε μπορεί να σου τα δώσει ούτε ο Δανέλλης, ούτε ο Παπαχριστόπουλος, ούτε η Κουντουρά. Ποιος από όλους αυτούς – για παράδειγμα – θα πει αύριο τον Αμυρά «νυφούλα» μέσα στη Βουλή; Ποιος θα κραυγάζει «στα τέσσερα», όταν θα μιλάει για τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ; Ποιος θα απειλήσει αύριο την Ευρώπη ότι θα της στείλουμε Τζιχαντιστές;

Όντως, θα του λείψει πολύ ο Καμμένος, αν τον αφήσει μόνο του τον Αλέξη Τσίπρα. Και ίσως μέχρι αύριο το ξανασκεφτεί και δεν του δώσει τελικά τέτοια πίκρα.

Υστερόγραφο: Εκεί στο Μέγαρο Μουσικής που θα βρεθεί η φιλο-ΣΥΡΙΖΑ Κεντροαριστερά δεν καλούν και τη Γραμματεία Ισότητας να μιλήσει για τις «νυφούλες»; Μέχρι την Κυριακή μπορεί να έχει επισημοποιηθεί το διαζύγιο Τσίπρα – Καμμένου, οπότε και η συνήθως λαλίστατη Γραμματεία ίσως μπορεί να λύσει τη σιωπή της για «νυφούλες» και… γαμπρούς.

Facebook Comments