Την Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου θα πιστωθούν τα χρήματα στους δικαιούχους του επιδόματος θέρμανσης, οι οποίοι είχαν υποβάλλει αιτήσεις μέχρι και τις 15 Ιανουαρίου.

Όσοι δεν πρόλαβαν και υπέβαλαν αιτήσεις σε ημερομηνία μεταγενέστερη της 16ης Ιανουαρίου θα δουν το επίδομα να πιστώνεται στους λογαριασμούς τους μέχρι τις 28 Ιουνίου.

Υπενθυμίζεται ότι το επίδομα θέρμανσης αφορά την αγορά πετρελαίου θέρμανσης για πρώτη κατοικία άγαμου ή έγγαμου και λαμβάνονται υπόψη εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια καθώς και το εμβαδόν της κύριας κατοικίας.

Τα νοικοκυριά θα μπορούν να προμηθεύονται πετρέλαιο θέρμανσης έως τις 30 Απριλίου αλλά για υποβολή αιτήσεων μέσω της ηλεκτρονικής εφαρμογής Taxisnet μπορούν να υποβάλουν αιτήματα έως και τα τέλη Μαΐου.

Οι δικαιούχοι μπαίνοντας στην ειδική εφαρμογή μέσω της ιστοσελίδας της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων «www.aade.gr» με τη χρήση των προσωπικών τους κωδικών στο TAXIS, μπορούν να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους, αφού συμπληρώσουν τα στοιχεία που τους ζητούνται.

Στο μεταξύ πρόσφατη πρόσφατη έρευνα της Eurostat αποτυπώνει τη δύσκολη πραγματικότητα που βιώνουν χιλιάδες ελληνικά νοικοκυριά τα οποία προσπαθούν να κρατήσουν ζεστά τα σπίτια τους.

Η Ελλάδα με ποσοστό 25,7% βρίσκεται στην τρίτη θέση στην Ευρώπη με μόνο τη Βουλγαρία και τη Λιθουανία να αντιμετωπίζουν μεγαλύτερο πρόβλημα (36,5% και 28,9% αντίστοιχα), ενώ 1 στους 4 Ελληνες αδυνατεί να έχει επαρκή θέρμανση λόγω φτώχειας.

Facebook Comments