Η Ελλάδα ρισκάρει την συμφωνημένη με τους δανειστές της χρηματοδότηση που είναι προγραμματισμένη για τους επόμενους μήνες, λόγω καθυστέρησης στην υλοποίηση των συμφωνημένων μεταρρυθμίσεων.

Υπενθυμίζεται πως τον Ιούνιο το Eurogroup συμφώνησε πως θα επιστραφούν στην Ελλάδα τα κέρδη των κεντρικών τραπεζών κρατών μελών από ελληνικά ομόλογα που είχε αγοράσει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

Το αμερικανικό δίκτυο CNBC, επικαλούμενο αξιωματούχο της Ευρωζώνης. “Έχουμε μείνει πίσω όσον αφορά το πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων που έχουν δεσμευθεί να εκτελέσουν”, ανέφερε ο αξιωματούχος, ο οποίος θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του λόγω του “ευαίσθητου” της κατάστασης.

Σύμφωνα με το αμερικανικό δίκτυο, εκπρόσωπος του ελληνικού υπουργείου Οικονομικών δεν ήταν άμεσα διαθέσιμος για κάποιο σχόλιο.

Το CNBC υπενθυμίζει ότι οι καθυστερήσεις τις οποίες είχε διαπιστώσει έκθεση των Θεσμών τον Νοέμβριο αφορούσαν τις ληξιπρόθεσμες οφειλές του κράτους προς τους ιδιώτες, τις ιδιωτικοποιήσεις και την ενεργοποίηση της λειτουργίας του νέου συστήματος πρωτοβάθμιας υγειονομικής περίθαλψης. Τα παραπάνω θα έπρεπε να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου, οπότε και θα εκδοθεί η δεύτερη έκθεση μετά την έξοδο της Ελλάδας από τα προγράμματα στήριξης, τον περασμένο Αύγουστο.

 

Facebook Comments