«Καθίστε κάτω, καθίστε κάτω! Τώρα θα τα ακούσετε! Τώρα μιλάει ο πρωθυπουργός της χώρας και έχετε την υποχρέωση να ακούσετε με προσοχή», είχε πει από το βήμα της Βουλής ο πρωθυπουργός κατά την διάρκεια της συζήτησης για την ψήφο εμπιστοσύνης, απευθυνόμενος στους βουλευτές της ΝΔ.

Οι βουλευτές της ΝΔ δεν υπάκουσαν, τα ειρωνικά σχόλια και οι υψηλοί τόνοι συνεχίστηκαν. Αυτό όμως είναι αναμενόμενο.

Είναι αναμενόμενο όμως να μην τον ακούνε στο κόμμα του; Είναι αναμενόμενο ο Αλέξης Τσίπρας που από πολλούς χαρακτηρίζεται «μάγος» της πολιτικής, «μεγάλος τιμονιέρης» του ΣΥΡΙΖΑ και της κυβέρνησης να μην ελέγχει την Κ.Ο. του κόμματος του;

Από ότι φαίνεται είναι, ο «μεγάλος τιμονιέρης» κινείται με μεγάλη ταχύτητα, κεκτημένη από μια άλλη περίοδο όμως. Κάποτε ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν πανίσχυρος, ακλώνητος από την εξουσία, με μεγάλη αποδοχή από την κοινωνία και με το ατού του νέου και αδιάφθορου κόμματος. Σήμερα όμως ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται στις περισσότερες δημοσκοπήσεις δέκα μονάδες πίσω, συνεχίζει αποδεκατισμένος μετά την αποχώρηση των ΑΝΕΛ με μια ετερόκλητη πλειοψηφία που στηρίζεται σε doubleface βουλευτές που ανήκουν στον Καμμένο αλλά ψηφίζουν ότι θέλει εκείνος και τον Σπύρο Δανέλλη.

Είναι σαφές ότι για να συνυπάρξουν αρμονικά τόσο ετερόκλητα στοιχεία, από αριστεριστές μέχρι ακροδεξιούς, υπάρχει ένα στοιχείο συνοχής, αυτό δεν είναι άλλο από την ίδια την εξουσια. Τώρα που εκεινη δείχνει να χάνεται, αρκετοί έχουν αρχίσει να «απασφαλίζουν», να κάνουν αυτό που εκείνοι θέλουν και να ακολουθούν προσωπικά σχέδια για την διάσωση τους.

Πως φαίνεται αυτό; Πρώην Υπουργός Δικαιοσύνης, ο κύριος Σταύρος Κοντονής αδειάζει από το Βήμα της Βουλής την κυβέρνηση λέγοντας ότι η παρούσα βουλή…. διαβάστε περισσότερα στο Dialypost.gr

Facebook Comments