Καθυστερήσεις διαπιστώνουν οι δανειστές στις εκκρεμείς μεταμνημονιακές δεσμεύσεις, με αποτέλεσμα οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι να στείλουν ηχηρή προειδοποίηση ότι υπάρχει κίνδυνος να μην εγκριθεί η επιστροφή των κερδών από ελληνικά ομόλογα στο Eurogroup της 11ης Μαρτίου, ενώ ταυτόχρονα επισημαίνουν πως με αυτό τον τρόπο στέλνονται αρνητικά μηνύματα στις αγορές για τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας. 

Παρόλο που κυριαρχεί απαισιοδοξία στις Βρυξέλλες για την ολοκλήρωση των 16 προαπαιτουμένων από την ελληνική κυβέρνηση μέχρι τις 27 Φεβρουαρίου, οι εκπρόσωποι των θεσμών αφήνουν ένα μικρό περιθώριο ότι ίσως, αν η Ελλάδα επιταχύνει ιδιαίτερα τους ρυθμούς της, θα μπορούσε να έχει ολοκληρώσει τα πάντα μέχρι το Eurogroup στις 11 Μαρτίου.

Κανένα από τα 16 προαπαιτούμενα δεν έχει ολοκληρωθεί μέχρι στιγμής, αλλά σε κάποια έχει σημειωθεί αρκετή πρόοδος, λένε ευρωπαϊκές πηγές. «Θα είναι πολύ δύσκολο να έχει ολοκληρώσει όλα τα προαπαιτούμενα η ελληνική κυβέρνηση μέσα σε έξι ημέρες», έλεγε Ευρωπαίος αξιωματούχος στην «Κ».

 

Facebook Comments