Χωρίς τη συναίνεσή του έγινε η καταγραφή της τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχε με τον αναπληρωτή Υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη, όπως κατέθεσε σήμερα Τρίτη ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας στο πλαίσιο της έρευνας που διενεργεί ο εισαγγελέας πρωτοδικών Χ. Μαστραντωνάκης.

Η κατάθεση του κ. Στουρνάρα διήρκησε περισσότερο από δύο ώρες και σύμφωνα με πληροφορίες εξέφρασε την πεποίθηση του ότι ο αναπληρωτης υπουργός Υγείας κατέγραψε τη συνομιλία τους από τα εξής, όπως φέρεται να είπε, αντικειμενικά περιστατικά:

  • Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, κ. Πολάκης του είπε ότι τον καταγράφει.
  • Ο ίδιος δεν συναίνεσε στην καταγραφή της συνομιλίας
  • Δεν θα μπορούσε από μνήμης να γίνει η μεταφορά της συνομιλίας με τέτοια πιστότητα.

Να σημειωθεί ότι ο κ. Πολάκης ανακάλεσε ότι προέβη σε καταγραφή μόνο όταν έγινε γνωστό ότι η παράνομη καταγραφή προκάλεσε την παρέμβαση της Δικαιοσύνης κι ότι η ποινή είναι έως 10 χρόνια φυλάκιση. Αν δεν ήθελε να τον καταγράψει μπορούσε να τον καλέσει στο τριψήφιο νούμερο που δεν υπάρχει δυνατότητα καταγραφής κι όχι σε συμβατικό τηλέφωνο.

Υπενθυμίζεται ότι η μαγνητοφώνηση ή βιντεοσκόπηση (παγίδευση) συνομιλίας ακόμη και μέσω κινητού τηλεφώνου, χωρίς τη συναίνεση του συνομιλητή, αποτελεί κακούργημα και τιμωρείται με κάθειρξη έως 10 έτη, αλλά δεν υπάρχει αδίκημα παραβίασης απορρήτου των επικοινωνιών όταν καταγράφονται φράσεις απειλητικές, εξυβριστικές ή όταν η καταγραφόμενη συνομιλία γίνεται δημόσια.

Facebook Comments