Σφίγγει τον κλοιό συνεχώς η εφορία και προχωρά στον εντοπισμό φοροφυγάδων που κρύβουν τα περιουσιακά τους στοιχεία.

Άνοιγμα τραπεζικών θυρίδων, έλεγχος συναλλαγών με κάρτες και περιουσιολόγιο αποτελούν τα νέα όπλα της εφορίας απέναντι σε φορολογούμενους οι οποίοι είδαν τα τελευταία χρόνια να χάνουν το 35% των εισοδημάτων τους, εξαιτίας της υπερφορολόγησης από την κυβέρνηση.

Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι η Ελλάδα έχει χαρακτηριστεί πρωταθλήτρια στους φόρους και στις εισφορές τα τελευταία χρόνια από όλους τους Οργανισμούς και τους οίκους μέσω των εκθέσεών τους.

Η εφορία απλώνει τα δίχτυα της ακόμα και στους τραπεζικούς λογαριασμούς.

Οι ελεγκτές θα μπορούν να γνωρίζουν ανά πάσα στιγμή εάν κάποιος φορολογούμενος διαθέτει θυρίδα. Βέβαια, για το άνοιγμα της θυρίδας οι ελεγκτές θα χρειάζονται εισαγγελική συνδρομή. Εφόσον συναινούν οι εισαγγελικές αρχές θα δίνεται το πράσινο φως για το άνοιγμα και την κατάσχεση του περιεχομένου των τραπεζικών θυρίδων.

Σημειώνεται ότι πρόσφατα με τροπολογία που είχε κατατεθεί στη Βουλή, ο ελεγκτικός μηχανισμός έχει το δικαίωμα από τα πιστωτικά ιδρύματα να ζητάει τις τραπεζικές κινήσεις των φορολογουμένων την περίοδο 2015-2018.

Μάλιστα, μπορεί να αποστέλλει μαζικά αιτήματα προς τις τράπεζες με τα οποία θα ζητεί την άμεση αποστολή των λογαριασμών που κατέχουν οι φορολογούμενοι  είτε υπάρχουν για αυτούς εισαγγελικές παραγγελίες είτε περιλαμβάνονται στον σχεδιασμό των ελεγκτικών μονάδων.

Πηγή: In.gr

Facebook Comments