Προβάδισμα 8,2 μονάδων της Νέας Δημοκρατίας στη δυτική Ελλάδα για τις ευρωεκλογές δίνει δημοσκόπηση της DATA RC για την εφημερίδα “Πελοπόννησο”.

Συγκεκριμένα, το 25,7% των πολιτών δηλώνουν ότι θα ψηφίσουν ΝΔ ενώ το 17,5% ΣΥΡΙΖΑ. Το ΚΙΝΑΛ ακολουθεί με 8,6%, η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ με 3,5% και το ΚΚΕ με 5,7%.

Στην εκτίμηση της ψήφου με αναγωγή επί των εγκύρων η ΝΔ καταγράφει ποσοστό 37,4% βελτιώνοντας σημαντικά το ποσοστό των ευρωεκλογών του 2014 που είχε λάβει στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και ο ΣΥΡΙΖΑ 25,4%, σημειώνοντας πτώση πέντε μονάδων από τον Μάιο 2014.

Το ΚΙΝΑΛ συγκεντρώνει 12,5% στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, μεγαλύτερο από το ποσοστό στο σύνολο της χώρας, όπως καταγράφεται στις έρευνες που έχουν δημοσιευθεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση για τον Φεβρουάριο και Μάρτιο.

Το ποσοστό του ΚΚΕ φθάνει στο 8,3% στην ΠΔΕ, αυξημένο συγκριτικά με τις ευρωεκλογές του 2014 αλλά και συγκριτικά με το ποσοστό στο σύνολο της χώρας (Έρευνες ΕΕ).

Το ποσοστό της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ καταγράφεται στο 5,1%, ποσοστό που πιθανόν υποεκτιμάται λόγω περιορισμένης συμμετοχής των ψηφοφόρων του κόμματος στις δημοσκοπήσεις.

Πηγή: “Πελοπόννησος”

Facebook Comments