Η αλήθεια είναι ότι, από την πρώτη στιγμή, ο Κώστας Μπακογιάννης ήταν το ισχυρό φαβορί για τον δήμο Αθηναίων. Τις τελευταίες μέρες, όμως, πυκνώνουν οι προσπάθειες ανάσχεσης του σαφούς προβαδίσματος που καταγράφει σε όλες τις μετρήσεις.

Για παράδειγμα, προ ημερών, εφημερίδα κυκλοφόρησε με πρωτοσέλιδο για τις «κρυφές» μετρήσεις στον δήμο Αθηναίων και Θεσσαλονίκης, όπου αποτυπωνόταν μια εικόνα «ντέρμπι» ή έστω μια εικόνα διαφορετική από αυτή που γνωρίζουμε σήμερα. Και λίγες μέρες μετά, ήρθε και ο πρώην υπουργός των κυβερνήσεων της ΝΔ και επί χρόνια βουλευτής Α’ Αθηνών, Γιώργος Βουλγαράκης, να κατέβει υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος, έχοντας τη στήριξη των ΑΝΕΛ, αλλά και του…Βαγγέλη Αντώναρου, προφανώς προσβλέποντας στο να αξιοποιήσει τις πρόνοιες του Κλεισθένη και να πάρει σχετικά εύκολα μια θέση στο δημοτικό συμβούλιο.

Στο επιτελείο Μπακογιάννη, στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου, όμως, δεν «ψαρώνουν». Όλες αυτές τις μέρες, ο υποψήφιος δήμαρχος βλέπει υποψηφίους δημοτικούς και διαμερισματικούς συμβούλους. Και αυτό γιατί έχει οριστικοποιηθεί η ημερομηνία παρουσίασής τους: τη Δευτέρα το απόγευμα, στις 18:00, στο κλειστό του Μετς, ο Κώστας Μπακογιάννης θα παρουσιάσει τη σύνθεση του ψηφοδελτίου του συνδυασμού «Αθήνα Ψηλά», με πολλά νέα πρόσωπα, αλλά ένα αμάλγαμα από διαφορετικούς πολιτικούς χώρους.

Σημειωτέον, ο κ. Μπακογιάννης καταφέρνει να προσελκύει στελέχη από όλες τις παρατάξεις του δημοτικού συμβουλίου: έχει στο πλευρό του τους εκλεγμένους με τον Άρη Σπηλιωτόπουλο, Θανάση Πλεύρη και Δημήτρη Κωνσταντάρα, ενώ και ο Χρήστος Τεντόμας που ετοιμαζόταν να διεκδικήσει τη δημαρχία με δικό του συνδυασμό στηρίζει τον Κώστα Μπακογιάννη και θα είναι στο ψηφοδέλτιό του. Ακόμα, στο πλευρό του υποψηφίου δημάρχου είναι οι πρώην αντιδήμαρχοι, προερχόμενοι από το ψηφοδέλτιο Καμίνη, Γιώργος Αποστολόπουλος και Ανδρέας Βαρελάς. Ο Νίκος Βαφειάδης, ο οποίος είχε εκλεγεί με τον Νικήτα Κακλαμάνη, είναι στο πλευρό του κ. Μπακογιάννη, ενώ και ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος, Νίκος Αβραμίδης, ο οποίος είχε κατέβει με το «Παναθηναϊκό Κίνημα» και είχε πάρει σχεδόν 6.500 σταυρούς, είναι με τον κ. Μπακογιάννη. Τέλος, θα υπάρχουν και γνωστά πρόσωπα, όπως ο γνωστός πολιτικός συντάκτης Ανδρέας Κωνσταντάτος.

Διαβάστε περισσόερα στο Dailypost.gr

Facebook Comments