Δύο είναι τα κυρίαρχα σενάρια για τις εκλογές. Είτε να γίνουν όλες μαζί τον Μάιο ή να πραγματοποιηθούν οι εθνικές τον Σεπτέμβριο ή και τον Οκτώβριο, που θέλει ο Αλέξης Τσίπρας εξαντλώντας τα περιθώρια που του δίνει το Σύνταγμα.

Όπως και αν έχει το βέβαιο είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αν ηττηθεί, που όλα τα δεδομένα, ακόμα και οι μετρήσεις των φιλοκυβερνητικών μέσω αυτό δείχνουν η κοινοβουλευτική του δύναμη θα μειωθεί στο μισό. Αυτό σημαίνει ότι πολλές καρέκλες θα χαθούν και πολλές «υψωμένες μύτες» από την εξουσία, θα «πέσουν».

Ο Αλέξης Τσίπρας ενώ έχει επιλέξει να κυβερνά με όσους θεωρεί δικούς του στο Μαξίμου, «εξορίζοντας» στην Κουμουνδούρου, όσους το παίζουν αριστερές ψυχές, όπως ο Πάνος Σκουρλέτης, ο γραμματέας του κόμματος, γνωρίζει ότι στις εκλογές και οι «αριστεροί» θα πρέπει να έχουν την τύχη τους. Δεν θα υπάρχει αλλιώς κόμμα την επόμενη μέρα, δεν θα απορροφηθούν οι κραδασμοί της ήττας σε διαφορετική περίπτωση, με κανένα τρόπο από το εσωτερικό.

Αυτή ακριβώς η εικόνα αποτυπώνεται στο «πάζλ» του ψηφοδελτίου για την Α΄Αθήνας. Εν ενεργεία βουλευτές είναι τρεις από το βαρύ κομματικό πυροβολικό, Φλαμπουράρης, Φίλης, Βούτσης και τέταρτος ο Χριστόφορος Βερναρδάκης, που δεν έχει αντίστοιχο βάρος στο κόμμα. Εκεί θα προστεθεί και ο Νάσος Ηλιόπουλος αν δεν εκλεγεί δήμαρχος και οι εκλογές γίνουν τον Οκτώβριο, εκεί επίσης θα προστεθεί και η εκπρόσωπος τύπου του κόμματος Ράνια Σβίγκου.

Με τα δεδομένα αυτά λοιπόν ο Αλέξης Τσίπρας δεν έχει άλλη επιλογή από το να διασώσει όποιον μπορεί και χρειάζεται. Έτσι έχει κλειδώσει η συμμετοχή του Πάνου Σκουρλέτη στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας, βασικό αντάλλαγμα για να βγει εκτός κυβέρνησης και να πάει στο κόμμα.

Αν λοιπόν μετά από μια ήττα οι έδρες γίνουν τρεις, κάποιος θα «καεί». Όποιος και αν είναι θα μεταφέρει έντονη εσωστρέφεια και κλυδωνισμούς στο κόμμα.

Και η Α΄Αθήνας δεν είναι η μόνη περιφέρεια που ο Αλέξης Τσίπρας θα χρειαστεί μαγικά για να κρατήσει τις ισορροπίες. Σκεφτείτε για παράδειγμα την Β΄Πειραιά όπου μετά από μια ήττα θα έχει λιγότερες από τρεις έδρες ο ΣΥΡΙΖΑ και παίζουν ήδη για υποψήφιοι, Κασιμάτη, Καρακώστα, Αλεξιάδης, Μεγαλοοικονόμου, είναι έτοιμος να έρθει ο Πολάκης ενώ οι τελευταίες πληροφορίες λένε ότι προς τα εκεί «λοξοκοιτάξει» και ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος.

Για την Β. Ελλάδα ας μην το συζητήσουμε καν… Οι καρέκλες λιγοστεύουν και…. Διαβάστε περισσότερα στο Dailypost.gr

Facebook Comments