Έντονες αντιδράσεις από τους βουλευτές του κόμματός της, αλλά και από πλευράς κομμάτων της αντιπολίτευσης, προκάλεσε η δήλωση της βρετανίδας πρωθυπουργού Τερέζας Μέι προς τους βρετανούς πολίτες, ιδιαίτερα σε σχέση με τις αναφορές της στην καθυστέρηση του Brexit και στην αδυναμία του κοινοβουλίου να λάβει αποφάσεις για τη συμφωνία για την αποχώρηση.

«Ως συνήθως άλλη μια δήλωση που έλεγε λίγα» σχολίασε η βουλευτής του Συντηρητικού κόμματος, Αντρια Τζένκινς, και προέτρεψε την πρωθυπουργό μέσω Twitter, εφόσον λυπάται για την καθυστέρηση, να εξασφαλίσει ότι το Brexit θα γίνει στις 29 Μαρτίου, άσχετα από ό,τι προτείνει το κοινοβούλιο.

Άλλοι βουλευτές του κόμματός της αναρωτήθηκαν ποιος ήταν πραγματικά ο σκοπός της ανακοίνωσής της ή χαρακτήρισαν το «τοξικό παιχνίδι κατηγοριών» μέρος της τακτικής της με σκοπό να εξαντλήσει τον χρόνο και να αποκλείσει άλλες επιλογές.

Η βουλευτής των Εργατικών Λούσι Πάουελ, που ανήκει στην ομάδα βουλευτών που υποστηρίζουν την λύση στο Brexit στο μοντέλο της Νορβηγίας, δήλωσε «δεν ρωτηθήκαμε ποτέ τι θέλουμε, παρά μόνο για το ίδιο πράγμα που έχουμε απορρίψει». Επίσης, η βουλευτής των Εργατικών, Λίζα Νάντι, χαρακτήρισε «ντροπιαστική» την δήλωση της πρωθυπουργού.

Facebook Comments