Την πεποίθηση ότι «θα περάσουμε τον κάβο» εφόσον εκτελεστεί σωστά ο προϋπολογισμός «και εμφανίσουμε ένα, έστω και λογιστικό, πρωτογενές πλεόνασμα», εξέφρασε ο πρόεδρος του ΣΕΒ Δημήτρης Δασκαλόπουλος, μιλώντας στην κλειστή συνεδρίαση της ετήσιας γενικής συνέλευσης του Συνδέσμου που πραγματοποιείται στο Μέγαρο Μουσικής.

Όπως σημείωσε ο ίδιος, η επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος αποτελεί «προϋπόθεση για την περαιτέρω μείωση του διακρατικού δημόσιου χρέους». Πρόσθεσε πάντως ότι η επίτευξη των στόχων αυτών κάθε άλλο παρά εύκολη θα είναι.

Ο κ. Δασκαλόπουλος χαρακτήρισε τον ΣΕΒ «ισότιμο εταίρο του πολιτικού συστήματος», ενώ αναφερόμενος στον ρόλο που καλείται να παίξει στα νέα οικονομικά, πολιτικά και κοινωνικά δεδομένα, τόνισε ότι ο Σύνδεσμοος δεν είναι «άβουλος θεατής», αλλά «ενεργός διαμορφωτής του δημόσιου βίου».

«Δεν είμαστε συντεχνία. Είμαστε ηγέτιδα τάξη της κοινωνίας. Δεν είμαστε οικονομοτεχνικοί σύμβουλοι της εκάστοτε κυβέρνησης. Είμαστε δύναμη προόδου και διαμόρφωσης πολιτικής. Δεν είμαστε σωματείο περιορισμένης ευθύνης. Είμαστε μία διευθυντική ομάδα με εθνικό λόγο και ρόλο που συνομιλεί απ ευθείας με την κοινωνία. Δεν νοείται μία πραγματικά σύγχρονη Ελλάδα χωρίς μία πραγματικά σύγχρονη επιχειρηματική τάξη», ανέφερε.

Το μεσημέρι θα απευθυνθεί στη γενική συνέλευση του ΣΕΒ ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλ. Τσίπρας, τον οποίο θα προσφωνήσει ο κ. Δασκαλόπουλος.

Κατά την παραδοσιακή απογευματινή εκδήλωση στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών (ώρα έναρξης 18:30, Αίθουσα «Χρήστος Λαμπράκης»), θα απευθύνει χαιρετισμό ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και θα μιλήσει ο Υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης.

Η εκδήλωση θα κλείσει με την καθιερωμένη ομιλία του κυρίου Δασκαλόπουλου.

Facebook Comments