Την απόφαση για προκήρυξη 24ωρης απεργίας αύριο, Τρίτη έλαβε η ΑΔΕΔΥ που συνεδρίασε σήμερα προκειμένου να καθορίσει τη στάση της έναντι της επιστράτευσης των εκπαιδευτικών.

Αύριο στις 10:00 θα πραγματοποιηθεί συλλαλητήριο στα Προπύλαια.

«Με αυτήν μας την κινητοποίηση θέλουμε να στείλουμε μήνυμα ισχυρό στην κυβέρνηση ότι δεν θα επιτρέψουμε να διαλύσει τις δημόσιες υπηρεσίες, δεν θα επιτρέψουμε να καταστρατηγήσει το Σύνταγμα της χώρας, να ακυρώσει το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα της απεργίας», δήλωσε ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Κώστας Τσικρικάς.

Σύμφωνα με πληροφορίες, για την Πέμπτη προγραμματίζεται η κήρυξη τετράωρης στάσης εργασίας από την ΑΔΕΔΥ και τη ΓΣΕΕ.

Ξεκίνησε η επίδοση των φύλλων πορείας

Λίγο πριν από το μεσημέρι τυπώθηκε και η τελευταία παρτίδα των φύλλων πορείας και στη συνέχεια ξεκίνησε η επίδοσή τους στους συνολικά 86.000 εκπαιδευτικούς.

Η ΟΛΜΕ πάντως συνεχίζει τον αγώνα της έναντι της κυβερνητικής απόφασης και καταθέτει σήμερα στο Συμβούλιο της Επικρατείας αίτηση ακύρωσης της επιστράτευσης.

«Σαφέστατα θα καταγγείλουμε την Ελλάδα στους ευρωπαϊκούς οργανισμούς για παραβίαση συνταγματικών δικαιωμάτων», δήλωσε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Νίκος Παπαχρήστος, μιλώντας στο ραδιοσταθμό ΒΗΜΑ, συμπληρώνοντας ότι η κυβέρνηση διέταξε την επιστράτευση βασισμένη σε ένα άρθρο που «αφορά καταστάσεις πολέμου ή περιπτώσεις θεομηνιών, σεισμών, λοιμών και καταποντισμών».

«Φαίνεται ότι οι καθηγητές, στα μάτια της κυβέρνησης, είναι τυφώνας και τους αντιμετωπίζουν όπως τα φυσικά φαινόμενα», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον κ. Παπαχρήστο, «αυτή τη φορά ξεπεράσανε τα όρια, γιατί η απεργία ακόμα δεν έχει ψηφιστεί». Ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ δεν απέκλεισε μάλιστα το ενδεχόμενο αύριο στις ψηφοφορίες των ΕΛΜΕ να πουν οι εκπαιδευτικοί: «Δίκιο έχουμε, αλλά ας κάνουμε ένα βήμα πίσω».

Συλλαλητήρια

Η ΟΛΜΕ διοργανώνει στις 19.00 συλλαλητήριο και πορεία προς τη Βουλή που συμβολικά θα ξεκινήσει από τα γραφεία της ΟΛΜΕ (Ερμού και Κορνάρου 2).

Συγκέντρωση έχει προγραμματίσει την ίδια ώρα στην Ομόνοια και το ΠΑΜΕ, ενώ συλλαλητήρια θα πραγματοποιηθούν και σε άλλες μεγάλες πόλεις της χώρας.

Facebook Comments