Το επόμενο κεφάλαιο στις θρυλικές ταινίες Star Wars (την έβδομο επεισόδιο αισίως) πρόκειται να γραφτεί σε βρετανικό έδαφος, καθώς η Lucasfilm Disney ανακοίνωσε ότι το φιλμ θα γυριστεί σε στούντιο της χώρας.

Μέρος όλων των προηγούμενων ταινιών του Πολέμου των Άστρων γυρίστηκαν εξάλλου σε φημισμένα (Βρετανικά) στούντιο όπως τα Elstree, Shepperton, Leavesden, Ealing και Pinewood Studios.

“Έχουμε αφιερώσει πολύ χρόνο και προσοχή ώστε να αντλήσουμε έμπνευση από τις ρίζες του Star Wars για τη νέα ταινία”, δήλωσε η πρόεδρος της Lucasfilm Κάθλιν Κένεντι.

Η Βρετανία, καθώς και η Γαλλία και άλλες ευρωπαϊκές χώρες, προσφέρουν φορολογικές ελαφρύνσεις για να προσελκύσουν την παραγωγή ταινιών, ιδιαίτερα φιλμ των στούντιο του Χόλιγουντ.

Ο βρετανός υπουργός Οικονομικών Τζορτζ Όσμπορν σχολίασε ότι είναι “ευτυχής” που ο Πόλεμος των Άστρων “επιστρέφει στη Μεγάλη Βρετανία.”

Η ανακοίνωση είναι “μεγάλη είδηση για τους οπαδούς και τις δημιουργικές βιομηχανίες μας” ανέφερε ο βρετανός ΥΠΟΙΚ.

Ο Τζέι Τζέι Έιμπραμς θα είναι ο σκηνοθέτης του εβδόμου επεισοδίου του Star Wars, ενώ ο βραβευμένος με Όσκαρ συγγραφέας Mάικλ Άρντ θα γράψει το σενάριο. Ο δημιουργός των ταινιών Τζορτζ Λούκας θα εκτελεί χρέη “δημιουργικού συμβούλου”.

Facebook Comments