Αν πιστεύαμε τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, για τους φίλους «Ρασπούτιν», πριν από κανέναν χρόνο έξω από το Μαξίμου, η Novartis ήταν το μεγαλύτερο σκάνδαλο από συστάσεως του ελληνικού κράτους.

Οι μήνες πέρασαν, όμως, και παρά τις βαρύγδουπες καταθέσεις των προστατευομένων μαρτύρων, εις εκ των οποίων αποκαλύφθηκε πως ήταν ο καθηγητής Νίκος Μανιαδάκης, δεν βρέθηκαν χρήματα σε πολιτικούς και σε στενά συγγενικά τους πρόσωπα, ώστε να μπορεί να τεκμηριωθεί ροή μαύρου πολιτικού χρήματος.

Για προφανείς λόγους, όμως, η υπόθεση δεν μπορεί να πάει στο αρχείο, συνεπώς οι εισαγγελικές αρχές αναζητούσαν εδώ και μήνες τη νομική φόρμουλα, προκειμένου να παραμείνει ενεργή. Μάλιστα, η σπουδή που είχε επιδείξει η αρμόδια εισαγγελέας Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη προκάλεσε και τη ρήξη της με τον επιβλέποντα τους εισαγγελείς Διαφθοράς, τον αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Γιάννη Αγγελή, ο οποίος παραιτήθηκε με καρφιά και βολές για την κ. Τουλουπάκη.

Κατά τις πληροφορίες, πάντως, το επόμενο διάστημα, αναμένεται να κληθεί ως ύποπτος ένα πολιτικό πρόσωπο που έχει χρηματίσει υπουργός Υγείας τα προηγούμενα χρόνια. Επειδή, όμως, δεν έχουν βρεθεί χρήματα σε λογαριασμούς του, θα κληθεί προς ανωμοτί κατάθεση ως ύποπτος για τις κατηγορίες της παθητικής δωροδοκίας και του ξεπλύματος μαύρου χρήματος. Στο μικροσκόπιο των αρχών βρίσκεται, δε, και άλλο πολιτικό πρόσωπο, αν και δεν θα κληθούν όλοι οι ύποπτοι ταυτόχρονα. Να σημειωθεί, δε, ότι στο επίκεντρο της έρευνας βρίσκεται σε αυτή τη φάση η περίοδος 2010-2014.

Για αρκετά από τα κατονομαζόμενα πρόσωπα στη δικογραφία της Novartis, πάντως, θα υπάρξει απόφαση για αρχειοθέτηση της εμπλοκής τους, καθώς δεν έχουν ανακύψει στοιχεία που να τεκμηριώνουν τις καταθέσεις των προστατευομένων μαρτύρων… διαβάστε περισσότερα στο Dailypost.gr

Facebook Comments