Με σημείο αναφοράς τη σημαντική αποκλιμάκωση των αποδόσεων, η Ελλάδα σχεδιάζει τους επόμενους μήνες μια νέα έξοδο στις αγορές ομολόγων και παράλληλα να αποπληρώσει έως και τέσσερα δισ. ευρώ από τα υψηλότοκα δάνεια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, όπως δήλωσαν στο Reuters αξιωματούχοι της κυβέρνησης.

Το νέο ομόλογο, που φαίνεται ότι προγραμματίζεται για πριν από τα τέλη Ιουνίου, θα αποτελέσει την τρίτη έκδοση της Ελλάδας από τότε που η Αθήνα εξήλθε του τρίτου μνημονίου, τον Αύγουστο του 2018. «Θα μπορούσε να είναι μια νέα έκδοση ή εκ νέου άνοιγμα υφιστάμενου ομολόγου, αναλόγως των συνθηκών που θα επικρατούν στις αγορές», δήλωσε στο Reuters κυβερνητικός αξιωματούχος, ο οποίος πρόσθεσε ότι δεν έχει ακόμη ληφθεί τελική απόφαση για το χρονοδιάγραμμα της έκδοσης.

Δεύτερη κυβερνητική πηγή επιβεβαίωσε το σχέδιο, διευκρινίζοντας ότι θα μπορούσε να προγραμματισθεί προς τα τέλη του δευτέρου τριμήνου. Το μέγεθος της έκδοσης θα μπορούσε να είναι περίπου δύο δισ. ευρώ, ανέφερε ο δεύτερος αξιωματούχος, διατηρώντας την ανωνυμία του.

Όπως αναφέρει το πρακτορείο, η Αθήνα σχεδιάζει να αγοράζει πρόωρα «ακριβά» δάνεια του ΔΝΤ περί τα 4 δισ. ευρώ, αν λάβει την έγκριση των δανειστών.

Facebook Comments