Οι διαφοροποιήσεις του Ευκλείδη Τσακαλώτου από την επίσημη γραμμή του Μεγάρου Μαξίμου δεν είναι πια ένα τυχαίο γεγονός, μια σύμπτωση ή fake news αλλά μια συνειδητή επιλογή του Υπουργού Οικονομικών να χαράξει τη δική του πολιτική πορεία με ορίζοντα μετά τις εκλογές.

Το τελευταίο “όχι” του Ευκλείδη Τσακαλώτου στο πρωθυπουργικό επιτελείο ήταν άρνησή του να τεθεί υποψήφιος για επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ προκαλώντας αμηχανία στο Μαξίμου. Και ήταν μια ακόμη άρνηση σε στρατηγική κίνηση του πρωθυπουργού όπως και οι αποστάσεις  που τήρησε για όλα τα μεγάλα “αγκάθια” της κυβέρνησης, την εξέλιξη στην υπόθεση Novartis, την υπόθεση Πετσίτη, αλλά και τη στροφή του ΣΥΡΙΖΑ προς το Κέντρο και τη Σοσιαλδημοκρατία.

“Εχω δουλειά εδώ να κάνω και απέκλεισα τον εαυτό μου από αυτήν τη συζήτηση” ήταν η απάντηση του Υπουργού Οικονομικών στην ΕΡΤ3 όταν ρωτήθηκε για τα σενάρια που τον ήθελαν υποψήφιο για την Ευρωβουλή προκαλώντας αμηχανία στο Μαξίμου η οποία εξελίχθηκε σε… εκνευρισμό με την απάντησή του για την υπόθεση Πετσίτη. «Δεν θα σχολιάσω, δεν τον ξέρω τον άνθρωπο».

Είπε ακόμη ότι υπάρχει μια φωτογραφία μαζί του, στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην Κουμουνδούρου, μετά την εκλογική νίκη του 2015, αλλά υποστήριξε ότι εάν τον δει τώρα σε παράταξη με άλλους, όπως στην Αστυνομία, δεν θα τον αναγνωρίσει.

Αίσθηση προκάλεσε και η αναφορά του στην περίοδο Βαρουφάκη όπου υποστήριξε πως«για ό,τι γίνεται στην κυβέρνηση υπάρχει Υπουργικό Συμβούλιο και συλλογική ευθύνη. Και για τα καλά και για τους συμβιβασμούς. Αλλιώς είναι σύνθεση βαρόνων».

Στελέχη του Μαξίμου εκτιμούν ότι ο υπουργός Οικονομικών είναι αποφασισμένος να ακολουθήσει τη δική του γραμμή ακόμη κι αν προκαλεί συνεχείς πονοκεφάλους στο πρωθυπουργικό επιτελείο με δηλώσεις όπως “δε θα αφήσουμε καμένη γη στη Νέα Δημοκρατία” προεξοφλώντας δηλαδή τη νίκη του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Facebook Comments