Σε κλοιό πιέσεων εξακολουθεί να βρίσκεται ο Νίκος Παππάς λόγω του Μανώλο. Οι δικαιολογίες του δεν φαίνεται να πείθουν ούτε τους συντρόφους του στον ΣΥΡΙΖΑ, πόσο μάλλον την αντιπολίτευση. Μετά το άδειασμα από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Δημήτρη Τσανακόπουλο, ήταν σειρά του γραμματέα του κόμματος Πάνου Σκουρλέτη να αφήσει αιχμές κατά του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής, λέγοντας ότι πρόκειται για μια υπόθεση προς διαλεύκανση.

Μιλώντας στην Εφημερίδα των Συντακτών, ο Πάνος Σκουρλέτης επισήμανε: «Σίγουρα τον έχει πάρει κάπου το μάτι μου» και πρόσθεσε: «Γνωρίζω αυτό που επιβεβαίωσε και ο Νίκος Παππάς για τη φιλική σχέση που είχαν στην Καισαριανή», για να καταλήξει: «Από εκεί και πέρα όλα είναι προς διερεύνηση». Σημείωσε, παράλληλα, ότι ο κόσμος «επειδή έχει περάσει όλα τα προηγούμενα, όταν υπάρχει έστω και η πραγματική (σ.σ. πιθανώς εννοεί «παραμικρή») σκιά τέτοιων πρακτικών, θέλει να δοθούν απαντήσεις».

«Αυτό λοιπόν πρέπει να το κάνουμε όλοι όσοι έχουμε δημόσια αξιώματα» συμπλήρωσε ο Πάνος Σκουρλέτης «καρφώνοντας» τον Νίκο Παππά -αν και χωρίς να τον κατονομάζει- και συνέχισε: «Με αυτή την έννοια θεωρώ ότι ότι είναι σε θετική κατεύθυνση οι τοποθετήσεις της κυβέρνησης που θέλουν να διευκολύνουν την οποιαδήποτε συζήτηση».

Σύμφωνα με το In.gr έχει προηγηθεί προ ολίγων 24ώρων το μεγαλοπρεπέστατο άδειασμα του Νίκου Παππά από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο. Ο Δημήτρης Τζανακόπουλος ερωτηθείς για το «τρίγωνο» Πετσίτη – Παππά – Αρτεμίου επέμεινε στη δήλωση ότι ο κ. Πετσίτης ακολούθησε το δικό του δρόμο. «Ψάξτε όσο θέλετε, δεν θα βρείτε τίποτε σε εμάς, πρακτικές ή πράξεις στις οποίες συνήθιζαν να επιδίδονται οι προηγούμενες κυβερνήσεις… Εγώ δεν γνωρίζω τη σχέση του κ. Παππά με τον κ. Αρτεμίου», απάντησε επιχειρώντας να κλείσει όπως – όπως τη συζήτηση.

Από την ημέρα εκείνη, ήδη, είχε γίνει ξεκάθαρο ότι το Μαξίμου θεωρεί «βαρίδι» τον Νίκο Παππά και επιχειρείται αποστασιοποίηση προκειμένου να βγει από το κάδρο ο Αλέξης Τσίπρας. Γιατί κατά τα άλλα, ανεξάρτητα με τα όσα ισχυρίζεται ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ο Μανώλο μπαινόβγαινε στο Μαξίμου. Πώς είναι δυνατόν να μην γνωρίζει ο Δημήτρης Τζανακόπουλος τίποτα γι’ αυτόν; Και τώρα να μην γνωρίζει ούτε ο Πάνος Σκουρλέτης; Παρά να δέχεται μόνο ότι «κάπου τον πήρε το μάτι του»…

Η «φιλική ανάκριση»

Με πρωτοσέλιδο δημοσίευμά τους τα «Παραπολιτικά» αποκαλύπτουν τώρα ότι ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής κλήθηκε προ ολίγων 24ώρων στο Μαξίμου σε «κλειστή» σύσκεψη, προκειμένου να δώσει εξηγήσεις για την υπόθεση Πετσίτη.

Συγκεκριμένα, η εφημερίδα αναφέρει ότι στις αρχές της περασµένης εβδοµάδας, ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς, µετέβη εκτάκτως στο Μέγαρο Μαξίµου προκειµένου να λάβει µέρος σε «κλειστή» σύσκεψη που συγκάλεσε ο πρωθυπουργός, Αλ. Τσίπρας, µε τη συµµετοχή των πιο έµπιστων συνεργατών του. Μεταξύ αυτών, οι ∆. Τζανακόπουλος, Αλ. Φλαµπουράρης και Θ. Καρτερός.

Εκθετος για τους χειρισµούς και ενδεχόµενες «κρυφές επαφές» µε επιχειρηµατικούς κύκλους και διαχειριστές off shore στο τρίγωνο Αθήνα – Λευκωσία – Καράκας, µε «αγγελιοφόρο» τον Μ. Πετσίτη, ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής χαρακτηρίζεται πλέον ως προεκλογική «νάρκη» για τον ΣΥΡΙΖΑ από πρωτοκλασάτα στελέχη του κόµµατος. Έτσι, η παρουσία του Ν. Παππά στην επίµαχη σύσκεψη µε τον πρωθυπουργό έλαβε χαρακτήρα «συντροφικής ανάκρισης».

Με τον πρωθυπουργό σε στάση αµηχανίας να επιδεικνύει άγνοια για ουσιώδη στοιχεία της υπόθεσης, ο Νίκος Παππάς εκλήθη να δώσει διαβεβαιώσεις πως ο πάλαι ποτέ δραστήριος «παραγιός» της αυλής του Μεγάρου Μαξίµου και εσχάτως «αποσυνάγωγος» της Ηρώδου Αττικού, Μανώλο, δεν θα «τινάξει» στον αέρα µε τη στάση του το περίφηµο «ηθικό πλεονέκτηµα» της Αριστεράς, όταν βρεθεί ενώπιον των δικαστικών Αρχών. Επίσης, ζητήθηκε από τον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής να συμβάλλει στη διαμόρφωση μιας ισχυρής γραμμής άμυνας απέναντι στον ορατό κίνδυνος να υπάρχουν σοβαρά πλήγματα εξαιτίας της υπόθεσης.

Το κυβερνητικό σχέδιο «εξαφάνισης» του Μανώλη Πετσίτη καταστράφηκε από έναν… μπάτλερ! Το μεγάλο κόλπο εξαΰλωσης των ιχνών του «μυστικοσύμβουλου» του υπουργού Νίκου Παππά, με παραπλανητικές αναφορές για ψυχοθεραπείες, ταξίδια αναψυχής στο Λονδίνο, μυστικές αναχωρήσεις από το Ελευθέριος Βενιζέλος, μέχρι και με εντολές για αποφυγή συναλλαγών από ΑΤΜ, φαίνεται ότι απέτυχε από μια εσωτερική «προδοσία» ανθρώπου που τον βοηθούσε σε καθημερινές εργασίες στο νέο κατάλυμά του, στη Λάρνακα της Κύπρου.

Ποιος «κάρφωσε» τον Πετσίτη

Η ομπρέλα προστασίας του πρώην συμμαθητή του Νίκου Παππά… διαλύθηκε από έναν άνθρωπο που περνούσε απαρατήρητος στο πλευρό του Μανώλη Πετσίτη, αποκαλύπτουν «ΤΑ ΝΕΑ Σαββατοκύριακο».

Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο κύριος φόβος τώρα είναι μήπως ο συγκεκριμένος βοηθός του, που κατάγεται από περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας, δώσει νέες πληροφορίες για ύποπτες επαφές του πρώην σερβιτόρου από την Καισαριανή, που είχε εξελιχθεί, την τελευταία τετραετία, σε άνθρωπο «γέφυρα» μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και επιχειρηματιών με διάφορους σκοπούς. Το σχέδιο φαίνεται ότι ήταν να εξασφαλισθεί η σιωπή, η «περιφρούρηση» κι ο αποκλεισμός από τα ΜΜΕ του αστάθμητου και απρόβλεπτου Πετσίτη. Όμως το «κάστρο» φαίνεται ότι έπεσε εκ των έσω.

ΝΔ: Να απαντήσει ο Τσίπρας πού κατέληγαν τα χιλιάδες ευρώ

Την ώρα, όμως, που το Μαξίμου επιχειρεί να χτίσει γραμμή άμυνας και ο Αλέξης Τσίπρας να αποστασιοποιηθεί από την υπόθεση, η ΝΔ τον ξαναβάζει στο κάδρο ζητώντας συγκεκριμένες απαντήσεις και μάλιστα από τον ίδιο τον πρωθυπουργό και δεν αρκείται στα μισόλογα των κορυφαίων υπουργών που ο ένας μετά τον άλλο παίρνουν αποστάσεις από τον Νίκο Παππά. Αλλωστε, ο Πετσίτης μπαινόβγαινε στο Μαξίμου συχνά – πυκνά. Τι θα πει «ο πρωθυπουργός δεν γνώριζε;»

«Μετά τον κ. Τζανακόπουλο που κράτησε αποστάσεις για τις σκοτεινές σχέσεις του Νίκου Παππά με τον Αρτέμη Αρτεμίου και τον Μανώλη Πετσίτη, ο Γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης, ζητεί πια δημόσια τη διαλεύκανση της συγκεκριμένης υπόθεσης», σημειώνει η ΝΔ στην ανακοίνωσή της και προσθέτει: «Το ερώτημα παραμένει και θα το θέτουμε μέχρι να το απαντήσει ο ίδιος ο κ. Τσίπρας: Σε ποιες τσέπες κατέληγαν τα εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ που έπαιρνε ο Πετσίτης από υπόδικους επιχειρηματίες και τα παράνομα χρήματα που του έστελνε από την Κύπρο ο Αρτεμίου;»

Πηγή: In.gr

Facebook Comments