Σενάρια για άμεση απόκτηση από την Eurobank των πλήρως ανακεφαλαιοποιημένων τραπεζών Proton Bank και Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο αναπτύσσονται στην εγχώρια χρηματιστηριακή αγορά, τα οποία «απογειώνουν» για δεύτερη συνεχόμενη συνεδρίαση τη μετοχή της Eurobank.

Το χαρτί σημειώνει άνοδο σχεδόν κατά 16%, στα 0,3960 ευρώ και με όγκο περισσότερο από 2 εκατ. τεμάχια, ενώ η κεφαλαιοποίηση σε λίγες μόλις συνεδριάσεις έχει διπλασιαστεί και διαμορφώνεται πλέον κοντά στα 220 εκατ. ευρώ.  Την ίδια ώρα, σε τροχιά «κοψίματος» κινείται η μετοχή της Πειραιώς που καταγράφει κέρδη άνω του 5%, κοντά στα 0,40 ευρώ, ενώ στον αντίποδα, στο «κόκκινο» πέρασε η Alpha, στα 0,586 ευρώ με πτώση άνω του 5%, με την ΕΤΕ να σημειώνει οριακές απώλειες, στα 1,12 ευρώ.

Ο γενικός δείκτης του Χ.Α. διατηρείται σε θετικό πρόσημο, κοντά στα νέα υψηλά που σημείωσε τον περασμένο Φεβρουάριο, δηλαδή στις 1.070 – 1.072 μονάδες. Τυχόν διάσπαση των εν λόγω επιπέδων προς τα πάνω, σύμφωνα με την τεχνική ανάλυση, η αντίσταση θα βγει στην περιοχή των 1.120 μονάδων.

Από εκεί και πέρα, εντολές αγορών βγαίνουν στα Σωληνουργεία Κορίνθου, λόγω των δουλειών που κλείνουν στο εξωτερικό, εξέλιξη που βοηθά στην αποτίμηση της μητρικής Βιοχάλκο, που σημειώνει νέα άνοδο, στα 5,27 ευρώ. Κέρδη στον ΟΛΠ, ενόψει της επίσκεψης του πρωθυπουργού στην Κίνα,  εντολές αγορών στη ΔΕΗ, τον ΟΤΕ και τον ΟΠΑΠ. Πλην όμως, στις μετοχές του 25άρη παρατηρούνται σχετικά αυξημένες διακυμάνσεις, με τους χρηματιστές να μην αποκλείουν για τη συνέχεια της συνεδρίασης την εναλλαγή προσήμων. Οι συναλλαγές διαμορφώνονται πάνω από τα 50 εκατ. ευρώ.

Facebook Comments