H στερλίνα υποχώρησε σήμερα σε χαμηλά 2 εβδομάδων έναντι του δολαρίου υπό την εκτίμηση ότι οι επενδυτές μειώνουν τις τοποθετήσεις τους στο βρετανικό νόμισμα μια ημέρα πριν ανακοινώσει η Τράπεζα της Αγγλίας την έκθεση πληθωρισμού.

Η στερλίνα υποχώρησε σήμερα στο 1,5257 έναντι του δολαρίου.

Ενόψει της αυριανής έκθεσης πληθωρισμού «είδαμε πολλούς επενδυτές να κλείνουν κάποιες από τις θέσεις αγοράς στη στερλίνα», σημειώνει ο Peter Kinsella, αναλυτής συναλλάγματος στην Commerzbank στο Λονδίνο, αναφερόμενος στα πονταρίσματα ότι η στερλίνα θα ενισχυθεί έναντι του δολαρίου.

Η στερλίνα είναι ευάλωτη σε μια «αρνητική έκθεση πληθωρισμού» μετά και τα πρόσφατα κέρδη της έναντι του ευρώ λόγω των μειωμένων προσδοκιών για νέες αγορές ομολόγων (από τη BoE), αναφέρουν αναλυτές της Credit Suisse, σύμφωνα με το Bloomberg.

Μια θετική έκθεση πληθωρισμού μπορεί να βελτιώσει την εικόνα και τις προοπτικές της βρετανικής οικονομίας και έτσι να μειωθεί ο αριθμός των αξιωματούχων της BoE που επιθυμούν μια νέα επέκταση του ισολογισμού της.

Σε αυτή την περίπτωση, σημειώνει ο αναλυτής του DailyFX, David Song, η ισοτιμία GBPUSD μπορεί να ενισχυθεί με το ζεύγος να φαίνεται ότι βρίσκει στήριξη γύρω από το 50,0% Fib από τα χαμηλά του 2009 στα υψηλά γύρω από το 1,5260.

Facebook Comments