Τα θετικά στοιχεία για την οικονομία των ΗΠΑ ανεβάζουν τους αμερικανικούς δείκτες, μετά από τη ρευστοποίηση κερδών στην οποία προχώρησαν οι επενδυτές στη συνεδρίαση της Δευτέρας. Θετική απήχηση είχαν στην αγορά τα σχόλια του συνιδρυτή και ιδιοκτήτη της Appaloosa Management, Ντέιβιντ Τέπερ, στο CNBC ότι διατηρεί την «επιθετική» του στάση καθώς η οικονομία βελτιώνεται.

Ο Dow ενισχύεται σε ποσοστό 0,17% στις 15.118 μονάδες, ο Nasdaq σημειώνει άνοδο 0,24% στις 3.447 μονάδες και ο S&P 500 ενισχύεται 0,32% στις 1.639 μονάδες.

Στα μάκρο της ημέρας, οι τιμές εισαγωγών παρουσίασαν αύξηση 0,5% για τον Απρίλιο, κυρίως εξαιτίας του μειωμένου κόστους πετρελαίου, σύμφωνα με τα στοιχεία του αμερικανικού υπουργείου Εργασίας, τα οποία ανταποκρίθηκαν στις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Εξαιρουμένων των καυσίμων, οι τιμές των εισαγωγών μειώθηκαν κατά 0,2%. Σημειώνεται ότι οι τιμές για τα εισαγόμενα καύσιμα υποχώρησαν κατά 1,7% τον προηγούμενο μήνα, έπειτα από πτώση 0,6% που είχαν σημειώσει τον Μάρτιο.

Τους τελευταίους 12 μήνες, οι τιμές των εισαγωγών έχουν εμφανίσει πτώση της τάξεως του 2,6%.

Ο δείκτης εμπιστοσύνης της National Federation of Independent Business (NFIB) ο δείκτης σημείωσε άνοδο 2,6 μονάδων στις 92,1 μονάδες, ξεπερνώντας τις προβλέψεις των οικονομολόγων.

Facebook Comments