Η “Κρίσιμη Μάζα”
Όταν αναφερόμαστε σε μεταρρυθμίσεις, σε αλλαγές γενικά, και στους ανθρώπους που θα τις υλοποιήσουν χρησιμοποιούμε τον όρο "Κρίσιμη Μάζα"
Όταν αναφερόμαστε σε μεταρρυθμίσεις, σε αλλαγές γενικά, και στους ανθρώπους που θα τις υλοποιήσουν χρησιμοποιούμε τον όρο "Κρίσιμη Μάζα"
Συχνά ακούμε όρους στην πολιτική που είναι δάνεια από τις φυσικές επιστήμες: “πολίτες και πολιτικοί θα πρέπει να εκπέμπουν στο ίδιο μήκος κύματος”, “τίποτε δε γίνεται σε χρόνο dt” ή “πρέπει να συντονίσουμε τις προσπάθειές μας για να επιτύχουμε το μέγιστο δυνατό αποτέλεσμα”.
Όταν αναφερόμαστε σε μεταρρυθμίσεις, σε αλλαγές γενικά, και στους ανθρώπους που θα τις υλοποιήσουν χρησιμοποιούμε τον όρο “Κρίσιμη Μάζα”, που αποτελεί δάνειο από την Πυρηνική Φυσική.
Η “Κρίσιμη Μάζα ” είναι η ελάχιστη ποσότητα σχάσιμου υλικού που απαιτείται ώστε να προκληθεί αλυσιδωτή πυρηνική αντίδραση.
Ο πυρήνας αποτελείται από πρωτόνια (θετικά φορτία) και νετρόνια (ηλεκτρικά ουδέτερα).
Λόγω διαστάσεων είναι αθέατα δια γυμνού οφθαλμού, αλλά οι μεταξύ τους δυνάμεις είναι τεράστιες.
Η “Κρίσιμη Μάζα” εξαρτάται:
α) Από την πυκνότητα του υλικού
β) Τον εμπλουτισμό του υλικού
γ) Την καθαρότητα του υλικού
δ) Το περιβάλλον και τη θερμοκρασία
ε) Το σχήμα του υλικού
Στην Ελληνική κοινωνία υπάρχουν πυρήνες (άνθρωποι με θετική σκέψη) και μπορείς να τους βρεις σε διάφορους πολιτικούς χώρους με εξαίρεση τα άκρα (ΚΚΕ, ΧΑ, ΣΥΡΙΖΑ).
Πολλοί δε από αυτούς είναι κομματικά ανένταχτοι και απέχουν της πολιτικής.
Ως αποτέλεσμα, έχουν επικρατήσει διαχρονικά οι αρνητικοί φορείς (κρατιστές και κρατικοδίαιτοι), αποκλείοντας τις υγιείς δυνάμεις που μπορουν να οδηγήσουν τη χώρα στην παραγωγή, την καινοτομία και την ευημερία.
Όπως ακριβώς τα ηλεκτρόνια περιφέρονται γύρω από τον πυρήνα.
Πως θα μπορούσαν λοιπόν αυτοί οι θετικοί πυρήνες να δημιουργήσουν μια “Κρίσιμη Μάζα “;
Σίγουρα όχι
• με επιδοματικές πολιτικές που οδηγούν στον μαρασμό την πραγματική οικονομία.
• με υπερφορολόγηση
• με κρατική επιχειρηματικότητα (βλ. ΔΕΗ)
• με πολιτικά ρουσφέτια
• με νεποτισμό
• με την έλλειψη αξιολόγησης
• με συνδικαλιστική ομηρία και ασυδοσία
• με θνησιγενές ασφαλιστικό
• με βραδυπορούσα και αναποτελεσματική Δικαιοσύνη
• με παρωχημένη Εκπαίδευση
Έτσι δημιουργήθηκε στη Μεταπολίτευση μια “πολτώδης μάζα”, υποτελής, εξαρτημένη και καθοδηγούμενη από τα κρατικιστικά κόμματα, δημιουργώντας συνθήκες ασφυξίας για τις παραγωγικές δυνάμεις του τόπου. Οι νεανικοί πυρήνες γίνονται θυσία και βορά στο σύγχρονο Μινώταυρο που ακούει στον όρο brain drain.
α) Για να πυκνώσουν οι δημιουργικοί πυρήνες θα πρέπει να δημιουργηθεί ένα υγιές πεδίο στο οποίο θα δράσουν.
Αυτή τη στιγμή τα πεδία της οικονομίας και της εκπαίδευσης είναι ναρκοθετημένα από τον κρατισμό.
β) Για να εμπλουτιστεί το υλικό των πυρήνων που θα συγκροτήσουν την “Κρίσιμη Μάζα ” θα πρέπει η χώρα να γίνει ελκυστική σε ανθρώπινο δυναμικό και επενδύσεις. Δυστυχώς είμαστε ουραγοί στους δείκτες οικονομικής ελευθερίας.
γ) Οι φορείς έκφρασης της πολιτικής είναι τα κόμματα. Αν εξαιρέσει κανείς τα άκρα, όλα τα υπόλοιπα κοινοβουλευτικά κόμματα έχουν θολή ιδεολογία που πατά σε πολλές βάρκες έχοντας πάντα το καταστροφικό άλλοθι της πολλυσυλλεκτικότητας.
Χρειάζονται καθαρές φωνές με σαφές πρόγραμμα και συγκεκριμένο προσανατολισμό.
Η από δεκαετίες προπαγάνδα των ψευδοευαίσθητων κρατιστών, με την αέναη επίκληση στο συναίσθημα, δημιούργησε ένα ελώδες πολιτικό περιβάλλον, όπου οποιαδήποτε φωνή της λογικής περιθωριοποιείται, σπιλώνεται, συκοφαντείται ή φιμώνεται.Το σύστημα που γιγαντώθηκε στη μεταπολίτευση συνεχίζει τις άοκνες προσπάθειες για να διατηρήσει τα κεκτημένα του, τρεφόμενο από τις σάρκες της ιδιωτικής οικονομίας.
Οι Ευρωεκλογές είναι μια μεγάλη ευκαιρία για να στηρίξουμε καθαρές θέσεις και “εμπλουτισμένους” από γνώσεις και πείρα ανθρώπους, που πρεσβεύουν τη λογική και τη δημιουργία. Αυτή η “Κρίσιμη Μάζα ” έχει μια από τις δυσκολότερες και κρισιμότερες αποστολές στη μακραίωνη ιστορία μας.
Αποτελεί την τελευταία “φρουρά” της λογικής και είναι η μόνη δύναμη που μπορεί να επιτρέψει στο λαό μας να συνεχίσει την πορεία του, όχι ως κομπάρσος και απόκληρος, αλλά ως πρωταγωνιστής και φωτοδότης στην Ευρωπαϊκή οικογένεια.
Facebook Comments