Με υποσχέσεις και παροχές θα επιχειρήσει το Μέγαρο Μαξίμου να αλλάξει την ατζέντα από τις συγκλονιστικές αποκαλύψεις για το Μάτι και τις “φωτιές” που έχει ανάψει εντός κι εκτός κυβέρνησης το “θέμα Πολάκη”.

Ο Αλέξης Τσίπρας επιστρέφοντας στο πρωθυπουργικό γραφείο από την Κρήτη, τον πρώτο υπουργό που θα συναντήσει- όπως έχει διαρρεύσει- είναι ο υπουργός Οικονομικών. Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος δημοσιοποίησε το βράδυ της Παρασκευής σε ομιλία του στη Δεσκάτη ότι θα συναντήσει σήμερα τον πρωθυπουργό για να καταλήξουν στην τελική ρύθμιση του σχεδίου των 120 δόσεων.

«Πρόθεσή μας είναι να βοηθήσουμε όσους από τους πολίτες έχουν ανάγκη τη ρύθμιση και έχουν την διάθεση να πληρώσουν τις οφειλές τους κα όχι να ικανοποιήσουμε πολίτες που δεν έχουν ανάγκη μια τέτοιας ρύθμισης για τις εκκρεμότητές τους» είπε ο Υπουργός Οικονομικών ενώ άφησε να εννοηθεί ότι δεν θα δοθεί υπό την μορφή κοινωνικού μερίσματος που μοιράστηκε το προηγούμενο έτος και τους μήνες Νοέμβριο και Δεκέμβριο, αλλά εξετάζονται άλλες λύσεις που να έχουν πιο μόνιμο χαρακτήρα.

Από τις παροχές που εξετάζει η κυβέρνηση είναι και για την παροχή  του επιδόματος θέρμανσης, όπως «να δίδεται με βάση το υψόμετρο που είναι τοποθετημένοι οι οικισμοί, οι πόλεις και τα χωριά» θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να υπάρξει μια πιο ξεκάθαρη ενίσχυση των πολιτών που διαμένουν σε περιοχές όπου πραγματικά λόγω υψομέτρου η ανάγκη θέρμανσης είναι διαφορετική.

Ανακοινώσεις αναμένονται από την αρχή της εβδομάδας που θα είναι δύσκολη για το Μέγαρο Μαξίμου καθώς η Νέα Δημοκρατία θα καταθέσει πρόταση μομφής κατά του Παύλου Πολάκη. Ο Αλέξης Τσίπρας έχει επιλέξει να στηρίξει μέχρι τέλους τον αναπληρωτή Υπουργό Υγείας προκαλώντας σοβαρές εσωκομματικές αντιδράσεις.

Στο κλίμα αυτό ήρθαν να προστεθούν οι συνταρακτικές αποκαλύψεις της έρευνας του Αλέξη Παπαχελά στον ΣΚΑΙ όπου μέσα από διαλόγους-σοκ και μαρτυρίες φάνηκε πως η κυβέρνηση γνώριζε για τους νεκρούς όταν έστηνε επικοινωνιακή φιέστα με “πρωταγωνιστή” τον Αλέξη Τσίπρα.

Κυβερνητικά στελέχη και βουλευτές δεν κρύβουν τον προβληματισμό τους για την κατηφόρα της κυβέρνησης, όπως αυτή καταγράφεται και στις δημοσκοπήσεις και υπάρχει έκδηλος ο φόβος για μεγάλη διαφορά στις ευρωεκλογές, κάτι που ίσως προκαλέσει, όπως σχολιάζουν, ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις.

Κατσαβού Κατερίνα

Facebook Comments