Νέες τρικυμίες φέρνει στον Αλέξη Τσίπρα η αποκάλυψη ότι απολάμβανε τις διακοπές του φιλοξενούμενος στο γιοτ της Κατερίνας Παναγοπούλου. Μπροστά στη θύελλα των αντιδράσεων ο πρωθυπουργός αναγκάστηκε σε αλλαγή γραμμής… πλεύσης και άλλαξε το πρόγραμμά του. Αντί να ταξιδέψει στα Ιωάννινα, επιστρέφει στην Αθήνα για να βρει “σωσίβιο” στις παροχές.

Λίγες ώρες μετά την επιβεβαίωση από την ίδια την κ. Κατερίνα Παναγοπούλου στο protothema.gr ότι περίπου 25 ημέρες μετά την εθνική τραγωδία των 102 νεκρών στο Μάτι ο σύζυγός της, ο οποίος δεν είναι πλέον στη ζωή, δάνεισε το κότερό του στον πρωθυπουργό και την οικογένειά του για να κάνει μία εβδομάδα διακοπές «επειδή τον έβλεπε κουρασμένο», ο κ. Τσίπρας ανακοίνωσε ότι ακυρώνει τη σημερινή του επίσκεψη στα Ιωάννινα προκειμένου να βρεθεί στην Αθήνα με τον υπουργό Οικονομικών για να σχεδιάσουν το πρόγραμμα «μόνιμων παροχών».

Εξάλλου είναι μια δύσκολη εβδομάδα για τον πρωθυπουργό καθώς αύριο ξεκινά στη Βουλή η συζήτησης για την ψήφο εμπιστοσύνης μετά την πρόταση δυσπιστίας κατά του Παύλου Πολάκη που κατέθεσε η ΝΔ. Η αδυναμία του πρωθυπουργού να διαχειριστεί την αποκάλυψη με το πολυτελές γιοτ φάνηκε και κατά την ομιλία του στη Ξάνθη όπου εξαπολύοντας επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη έκανε λόγο για «διάφορους Πορτοσάλτε που του δίνουν σημειώματα» επιβεβαιώνοντας έτσι ότι είναι ο «πρωταγωνιστής» των φωτογραφιών.

Πάντως έχει ενδιαφέρον το πόσοι θα πεισθούν ότι ο πρωθυπουργός με τα πούρα και τις  διακοπές σε γιοτ, δεν είναι διατεθειμένος να εξαντλήσει το 1.2 δις που είναι διαθέσιμο για παροχές. Σύμφωνα με πληροφορίες η κυβέρνηση δεν θέλει να καλύψει όλο το ποσό, άκουσον, άκουσον… για να μην δημιουργηθούν ανησυχίες στις αγορές ότι δεν θα πιαστεί ο στόχος για πλεόνασμα 3.5% το 2019.

Με λίγα λόγια το «θα βαράμε νταούλια και θα χορεύουν οι αγορές»…μετατράπηκε σε θα καπνίζουμε πούρα και  θα μας χορεύουν οι αγορές.

Αν αναρωτιέστε πως μας χορεύουν οι αγορές ενώ δίνουμε παροχές, σας έχουμε και για αυτό την απάντηση, το μικρό κενό για παροχές δεν βγήκε μόνο από τα «ματωμένα» για την κυβέρνηση κάποτε υπερπλεονάσματα αλλά και από 200.000 εκκρεμείς αιτήσεις συνταξιοδότησης.

Μέχρι να βγει ο λογαριασμός της κάλπης η κυβέρνηση θα συνεχίσει να επενδύει σε υποσχέσεις για «κοινωνικά μέτρα» μόνιμου χαρακτήρα, ενώ τα μόνα βέβαια ως μόνιμα στοιχεία θα είναι οι συντάξεις που βρίσκονται στο ψυγείο και τα υπερπλεονάσματα που «καίγονται» πιο αργά και από πρωθυπουργικό πούρο.

Κάπως έτσι βγαίνει ο λογαριασμός… Διαβάστε περισσότερα στο Dailypost.gr

Facebook Comments