Στο αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, με το «βλέμμα» στις εθνικές κάλπες που ακολουθούν, αναφέρεται σε δημοσίευμα της η βρετανική εφημερίδα Guardian, κάνοντας λόγο για απροσδόκητα βαριά ήττα του ΣΥΡΙΖΑ και αναλύοντας παράλληλα τους λόγους που οδήγησαν στην αποδοκιμασία του κυβερνώντος κόμματος.

Ο Guardian στέκεται στη μεγαλύτερη ποσοστιαία διαφορά (9,3%) που έχει καταγραφεί ποτέ σε ευρωεκλογές στην Ελλάδα, προσθέτοντας ότι ο δεύτερος γύρος των αυτοδιοικητικών εκλογών αναμένεται να ολοκληρώσει τη συντριβή «ενός κόμματος πρώην ριζοσπαστών που εξελέγη στο απόγειο της κρίσης του ελληνικού χρέους με την υπόσχεση ότι θα αντιστρέψουν την διεθνώς επιβληθείσα λιτότητα».

Παράλληλα, η βρετανική εφημερίδα κάνει ιδιαίτερη αναφορά και στην ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού, που συσπειρώθηκαν σε μεγάλο ποσοστό γύρω από τη Νέα Δημοκρατία, συνδέοντας το αποτέλεσμα αυτό, εν μέρει, και με τη δυσαρέσκεια της διασποράς για τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Αναλύοντας τους λόγους που οδήγησαν στην εμφατική απόρριψη της κυβέρνησης, ο Guardian επικεντρώνει στη βαριά φορολογία που οδήγησε στον «αποδεκατισμό της μεσαίας τάξης».

Facebook Comments