Μπορεί οι τακτοποιήσεις “δικών μας παιδιών” να μην είναι κάτι νέο. Κάποια παιδιά όμως είναι πιο δικά μας από άλλα. Μία εξ’ αυτών η  κ. Όλγα Χαρίτου, σύζυγος του βουλευτή Β Αθηνών του ΣΥΡΙΖΑ, Χριστόφορου Παπαδόπουλου, η οποία από το 2017 διορίστηκε στο εποπτικό συμβούλιο  του Υπερταμείου Αποκρατικοποιήσεων. Πρόκειται για μια θέση υψηλού κύρους καθώς έχει ουσιαστικό λόγο στην διαχείριση της δημόσιας περιουσίας που έχει περάσει στον έλεγχο του Υπερταμείου για τα επόιμενα 96 (πλέον) χρόνια.

Παρά το ομολογουμένως μεγάλο βάρος που συνεπάγεται η συγκεκριμένη θέση, η Χαρίτου, διορίστηκε επιπλέον και στο συμβούλιο Νομισματικής Πολιτικής της Τράπεζας της Ελλάδος, με εξαετή θητεία!. Μάλιστα αντικατέστησε τον κύριο Χάρη Σταματόπουλο, πρώην πρόεδρο της Ιονικής Τράπεζας, ο οποίος είχε βαθιά γνώση και μακρά εμπειρία στο αντικείμενο και του οποίου η θητεία έληξε. η Χαρίτου αντίθετα είναι μαθηματικός…

Η κα Χαρίτου και ο σύζυγος της ανήκουν στην στενή «παρέα» της Αίγινας καθώς διαθέτουν σπίτι στο νησί ενώ θεωρούνται απ τους στενούς φίλους του πρωθυπουργού.

Η ίδια μάλιστα είχε ενταχθεί και στο επιτελείο του πρωθυπουργού μετά την πρόσληψή της για έναν χρόνο σε θέση αμισθί ειδικής συμβούλου σχετικά με θέματα ηλεκτρονικής διακυβέρνησης και πληροφορικής στο πολιτικό γραφείο του υπουργού Επικρατείας, Αλέκου Φλαμπουράρη.

Αξίζει να σημειώσουμε πως η αμοιβή της κα Χαρίτου στο Υπερταμείο ανέρχεται στα €60.000 ετησίως, ενώ λαμβάνει ως αποζημίωση €1.000 για κάθε συνεδρίαση του ΔΣ του Υπερταμείου. Σε ότι αφορά την ΤτΕ, οι απολαβές της δεν είναι ακόμη γνωστές, ωστόσο στελέχη της κεντρικής τράπεζας αναφέρουν ότι το ποσό δεν είναι ευκαταφρόνητο.

Το ΦΕΚ διορισμού της κ. Χαρίτου

Facebook Comments