Οι ανεπτυγμένες χώρες αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο ραγδαίας αύξησης των ανισοτήτων και της φτώχειας καθώς οι κυβερνήσεις προσπαθούν να διορθώσουν τα οικονομικά τους εν μέσω της οικονομικής κρίσης, προειδοποιεί ο Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (OECD).

Σύμφωνα με τους Financial Times, ο διεθνής οργανισμός αναφέρει ότι οι εισοδηματικές ανισότητες στις χώρες μέλη του – εξαιρουμένης της υποβοηθητικής κρατικής πρόνοιας – αυξήθηκαν περισσότερο κατά τα πρώτα τρία χρόνια της οικονομικής κρίσης μέχρι το τέλος του 2010, παρά τα προηγούμενα δώδεκα.

Με τις περισσότερες χώρες να επικεντρώνονται τώρα στη μείωση του δανεισμού και των επιπέδων χρέους τους, ο οργανισμός προειδοποιεί ότι υπάρχει «αυξανόμενος κίνδυνος» η ανισότητα και η φτώχεια να ενισχυθούν.

«Αυτά τα ανησυχητικά ευρήματα υπογραμμίζουν την ανάγκη να προστατευτούν οι πιο ευάλωτοι στην κοινωνία, ιδιαίτερα καθώς οι κυβερνήσεις αναζητούν τις απαραίτητες ενέργειες για να θέσουν υπό έλεγχο τις δημόσιες δαπάνες», δήλωσε ο Angel Gurria, γενικός γραμματέας του OECD.

Facebook Comments