Μέχρι την τελευταία στιγμή φροντίζουν να βολεύουν συγγενείς και φίλους του ΣΥΡΙΖΑ. Οι διορισμοί και οι μετατάξεις συνεχίζονται με απίστευτους ρυθμούς και όσα στελέχη της κυβέρνησης επιχειρούν να πείσουν ότι λυπούνται γι’ αυτή την κατάσταση, χύνουν κροκοδείλια δάκρυα.

Σύμφωνα με επίσημες καταγγελίες, παρατηρούνται το τελευταίο διάστημα τοποθετήσεις και μετατάξεις ημετέρων και κομματικών στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ σε θέσεις ευθύνης του ΕΦΚΑ (προϊστάμενοι και διευθυντές Περιφερειακών Ελεγκτικών Κέντρων και Περιφερειακών Υπηρεσιών του πρώην ΙΚΑ).

Σύμφωνα με τον “Ελεύθερο Τύπο”, στον ΕΦΚΑ αυτό που γίνεται με τις τοποθετήσεις έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων καθώς στελεχώνουν θέσεις ευθύνης στα ΠΕΚΑ και άλλες περιφερειακές του διευθύνσεις στελέχη που πρόσκεινται, ή έχουν προσχωρήσει στον ΣΥΡΙΖΑ. Η τοποθέτησή τους γίνεται με επιλογή του Διοικητή του ΕΦΚΑ Λ. Σέμπου ο οποίος κατά πληροφορίες είναι σε ανοιχτή γραμμή με τον υφυπουργό Κοινωνικής Ασφάλισης Τ. Πετρόπουλου για τις τοποθετήσεις και τις μετακινήσεις υπαλλήλων.

Απόδειξη της επιδίωξης του ΣΥΡΙΖΑ να βάλει «δικούς του» στις νευραλγικές θέσεις δημοσίων υπηρεσιών ακόμη και εν μέσω προεκλογικής περιόδου είναι η καταγγελία του Συλλόγου Προσωπικού του ΙΚΑ Δωδεκανήσου με ημερομηνία 10 Ιουνίου. Όπως αναφέρεται χωρίς περιστροφές «η Διοίκηση του ΕΦΚΑ τις τελευταίες μέρες προέβη σε τοποθετήσεις προϊσταμένων και μετακινήσεις υπαλλήλων στο υποκατάστημα ΕΦΚΑ Ρόδου, με εντελώς αδιαφανή και κομματικά κριτήρια και με προφανή σκοπό την αλίευση ψήφων στις επερχόμενες εκλογές και την τακτοποίηση κομματικά ημετέρων». Σύμφωνα με τα καταγγελλόμενα, «η Διοίκηση του ΕΦΚΑ προχώρησε σε τοποθετήσεις προϊσταμένων και διευθυντών στα ΠΕΚΑ και στα ΠΥΣΥ του ΕΦΚΑ, χωρίς να λάβει ούτε τις αιτήσεις των υπαλλήλων, ούτε τα τυπικά προσόντα του καθενός». Και όλα αυτά αναφέρει η ανακοίνωση του Συλλόγου, την ώρα που επί μήνες οι θέσεις έμεναν κενές παρά τις συνεχείς προειδοποιήσεις για την άμεση πλήρωσή τους, σύμφωνα με τα προσόντα του καθενός. Μάλιστα οι διορισμοί γίνονται τώρα με κομματικά κριτήρια, χωρίς καν να έχουν βρεθεί κτίρια που θα στεγάσουν τα ΠΕΚΑ στο νησί! Υπάρχουν όμως και άλλα κρούσματα κομματικών εξυπηρετήσεων την ώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ βλέπει την επερχόμενη ήττα.

Στα ΠΕΚΑ Πάτρας τοποθετήθηκε σε θέση προϊσταμένου συνδικαλιστής που θήτευσε στην ΠΟΣΕ-ΙΚΑ από το παλιό ΠΑΣΟΚ και προσχώρησε στον ΣΥΡΙΖΑ. Στα ΠΕΚΑ Ιωαννίνων και Εδεσσας με αποφάσεις του ΕΦΚΑ τοποθετήθηκαν, σε θέσεις ευθύνης κομματικά ημέτεροι του ΣΥΡΙΖΑ και παραγκωνίστηκαν στελέχη με ικανότητες, γνώσεις, τυπικά προσόντα και εμπειρία. Μπαράζ μετατάξεων, αποσπάσεων και επανατοποθετήσεων και στα υπουργεία Περιβάλλοντος και Υποδομών.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση της Αγγελικής Θεοδωράκου η οποία πήρε… μεταγραφή από το Διοικητικής Ανασυγκρότησης όπου εργαζόταν ως ιδιαιτέρα του γενικού γραμματέα Γρηγόρη Θεοδωράκη, σε κενή οργανική θέση μόνιμου υπαλλήλου στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας. Με άλλη απόφαση, μετατάσσεται σε συνιστώμενη προσωποπαγής θέση στην Αττικό Μετρό από την Εγνατία Οδό η Ευαγγελία Σεβαστού, σύζυγος του εκπροσώπου τύπου του κόμματος Θεόδωρου Τοσουνίδη.

Την ίδια ώρα, αναγράφονται συνολικά 27 ονόματα υπαλλήλων της Εγνατίας Οδού οι οποίοι μεταφέρονται στην Αττικό Μετρό Α.Ε. και στον ΟΣΕΘ Α.Ε., με απόφαση του υπουργού Χρήστου Σπίρτζη. Από τον χορό των μετατάξεων δε λείπει το υπουργείο Υγείας. Εντύπωση προκαλεί απόφαση σύμφωνα με την οποία 12 υπάλληλοι νοσηλευτικών ιδρυμάτων της Αττικής μετατάσσονται στην κεντρική υπηρεσία της Διοίκησης της 1ηςΥγειονομικής Περιφέρειας Αττικής. Σε άλλη απόφαση του υπουργού Υγείας, Ανδρέα Ξανθού, μετατάσσονται ακόμη τέσσερις υπάλληλοι νοσοκομείων της Αττικής στην ίδια υπηρεσία της 1ης ΥΠΕ.

Αντίστοιχη «ικανοποίηση αιτήματος» πραγματοποιείται και στην 2η Υγειονομική Περιφέρεια, όπου μετατάσσονται εννέα υπάλληλοι νοσηλευτικών ιδρυμάτων του Πειραιά και της δυτικής Αττικής στην κεντρική υπηρεσία της Διοίκησης της 2ης ΥΠΕ. Και το υπουργείο Παιδείας έχει μπει στο χορό των μετατάξεων. Χαρακτηριστικά παραδείγματα είναι οι μετατάξεις 70 εκπαιδευτικών σε υπηρεσίες αλλά και οι μετατάξεις δασκάλων και καθηγητών από την α’βάθμια και β’βάθμια εκπαίδευση σε πανεπιστημιακά Ιδρύματα.

Η δημοσιοποίησή τους προκάλεσε την αντίδραση του υπουργείου Παιδείας το οποίο έκανε λόγο για εκκρεμότητες που υπήρχαν από το 2013, δεν εξήγησε όμως για ποιο λόγο έφτασαν να υπογράφονται λίγο πριν τη διάλυση της Βουλής. Αλλά και στο υπ. Εθνικής Αμυνας γίνονται μετατάξεις της τελευταίας στιγμής. Όπως η μετάταξη πέντε υπαλλήλων που μετατάσσονται σε θέσεις κλάδων – ειδικοτήτων ανώτερης κατηγορίας από εκείνη στην οποία υπηρετούν μέχρι σήμερα.

Όπως για παράδειγμα από κλάδο ΥΕ βοηθητικού Προσωπικού/Εργατών Γενικών Εργασιών σε κενή οργανική θέση του κλάδου ΔΕ Διοικητικών Γραμματέων/ Υποστήριξης Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών. Υπάρχουν όμως και μετατάξεις από το ένα υπουργείο στο άλλο, όπως αυτή από το Ψηφιακής Πολιτικής στο ΥΠΟΜΕ. Στο υπουργείο Περιβάλλοντος, φαίνεται πως οι περισσότεροι εργαζόμενοι επιλέγουν το «φιλέτο» που δεν είναι άλλο από το Πράσινο Ταμείο, ενώ υπήρξαν νομιμοποιήσεις 16 υπαλλήλων στο ΥΠΕΝ αλλά και 6μηνες ανανεώσεις συμβάσεων… Διαβάστε περισσότερα στο Dailypost.gr

Facebook Comments