Η σύνθεση των ψηφοδελτίων δίνει την εκκίνηση για τη μάχη του σταυρού αλλά και για τους “εμφυλίους” μεταξύ των υποψηφίων βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ. Η επόμενη Κοινοβουλευτική Ομάδα εκτιμάται ότι θα είναι η… μισή της σημερινής γι’ αυτό τα συντροφικά “μαχαίρια” ήδη έχουν βγει.

Η πρώτη “σφαγή” αναμένεται για το ψηφοδέλτιο της Επικρατείας. Σύμφωνα με πληροφορίες, η Εφη Αχτσιόγλου θα είναι μεν εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ στην προεκλογική περίοδο, αλλά δεν θα καταλάβει την πρώτη θέση στο Επικρατείας, όπως είχε συζητηθεί, στην οποία αναμένεται να οριστεί ο πρώην ευρωβουλευτής του Ποταμιού και γνωστός καθηγητής Γιώργος Γραμματικάκης.

Η κ. Αχτσιόγλου αναμένεται να είναι στη δεύτερη θέση του Επικρατείας, ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης  θα καταλάβει την τρίτη εκλόγιμη θέση εκτός απροόπτου και ο  υπουργός Αμυνας Ευ. Αποστολάκης την τέταρτη.

Ο κ. Τσίπρας έθεσε ήδη εκτός Επικρατείας τους Γ. Δραγασάκη, τον Π. Κουρουμπλή, τον Θ. Θεοχαρόπουλο. Σύμφωνα με πληροφορίες, η διαφωνία ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και την κίνηση «Πράττω» του πρώην υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά υπήρξε επειδή ο κ. Τσίπρας του μετέφερε ότι δεν μπορεί να τον βάλει σε εκλόγιμη θέση στο Επικρατείας.

Στην Α’ Αθήνας υποψήφιοι είναι οι  Χρ. Βερναρδάκης, Ν. Βούτσης, Ν. Φίλης, Μ. Ζορμπά, Ράνια Σβίγγου, αλλά και ο  Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Στον Βόρειο Τομέα της Β’ Αθήνας βάζουν υποψηφιότητα ο Ευ. Τσακαλώτος, η Αν. Καββαδία, η Ελ. Αυλωνίτου, ο Γ. Κατρούγκαλος, ο Κ. Ζαχαριάδης και η Μ. Ξενογιαννακοπούλου .

Στον Δυτικό Τομέα της Β’ Αθήνας θα κατέβουν οι Γ. Δραγασάκης, Π. Κουρουμπλής, Θ. Παπαχριστόπουλος, Ν. Τόσκας και Δ. Βίτσας.

Στον Νότιο Τομέα της Β’ Αθήνας θα γίνει μάχη ανάμεσα στους Θ. Θεοχαρόπουλο, Ν. Παππά, Γ. Κυρίτση, Γ. Μπαλάφα, Β. Βασιλειάδη, Θ. Φωτίου και Ρ. Χρηστίδου.

Στην Ανατολική Αττική ο Χρήστος Σπίρτζης θα αναμετρηθεί με τον νυν βουλευτή Π. Σκουρολιάκο και τον Νάσο Αθανασίου.

Στην Α’ Πειραιά θα κατέβουν οι Δ. Δρίτσας, Κ. Δουζίνας, Α. Γεννιά (που προέρχεται από την κίνηση «Πράττω» του Νίκου Κοτζιά) αλλά και η Μ. Ρεπούση. Στη Β’ Πειραιά βάζουν υποψηφιότητα ο προερχόμενος από το ΠΑΣΟΚ Γ. Ραγκούσης και οι Τρ. Αλεξιάδης, Ν. Κασιμάτη και Ευ. Καρακώστα.

Facebook Comments