Στην τετραεδρική περιφέρεια των Χανίων, τα πράγματα παραπέμπουν σε ντέρμπι. Στις ευρωεκλογές, την περιφέρεια κέρδισε ο ΣΥΡΙΖΑ, με πολύ βραχεία κεφαλή, όμως, από τη ΝΔ. Κάτι που σημαίνει ότι στις εθνικές εκλογές, η έκβαση του αποτελέσματος είναι ανοιχτή.

Από τη ΝΔ, το μεγάλο φαβορί λέγεται Ντόρα Μπακογιάννη και φαίνεται ότι μπορεί να οδηγήσει τη ΝΔ ακόμα και σε νίκη σε έναν νομό που ιστορικά δεν έχει κερδίσει ποτέ. Αν κερδίσει η ΝΔ και με δεδομένο ότι οι τετραεδρικές «σπάνε» συνήθως με 3-1 υπέρ του νικητή. Το πώς θα πάνε τα πράγματα, εν προκειμένω, είναι ακόμα ασαφές, καθώς, αν ο ΣΥΡΙΖΑ βρεθεί με μια έδρα, τότε θα υπάρξει ένα οριακό ντέρμπι Γιώργου Σταθάκη-Παύλου Πολάκη, με τον Γιώργο Σταθάκη να έχει προβάδισμα στα «αστικά» Χανιά.

Κι όμως, ο κ. Πολάκης μπορεί να βρει έναν απρόσμενο σύμμαχο στο πρόσωπο του πρώην υπουργού της ΝΔ, Χρήστου Μαρκογιαννάκη, ο οποίος κόπηκε από το γαλάζιο ψηφοδέλτιο του νομού. Ο κ. Μαρκογιαννάκης στις ευρωεκλογές έστειλες αρκετές ψήφους στην κατεύθυνση της Ένωσης Κεντρώων, η οποία στα Χανιά πήρε ποσοστό διπλάσιο του εθνικού της. Τώρα, όμως, με δεδομένο ότι ο κ. Μαρκογιαννάκης δεν θα είναι υποψήφιος με κανένα κόμμα, αλλά και δοθείσης της «βεντέτας» Πολάκη με την οικογένεια Μητσοτάκη, πολλοί δεν αποκλείουν ο κ. Μαρκογιαννάκης να κατευθύνει ψήφους προς τη μεριά του Παύλου Πολάκη.

Ο εξ απορρήτων

Facebook Comments