Το ντιμπέιτ των πολιτικών αρχηγών ενόψει των εκλογών του Ιουλίου ήταν εξ αρχής μια από τα ίδια: κανείς εκ των συμμετεχόντων δεν εισηγήθηκε κάποια σημαντική καινοτομία ή αλλαγή στο πώς διεξάγεται εδώ και αρκετά χρόνια. 

 Πλέον, όμως, έχουμε ένα εντελώς καινούργιο δεδομένο: από εκεί που δεν υπήρχε συμφωνία για τις λεπτομέρειες του πώς θα γίνει αυτό το ντιμπέιτ, πλέον είμαστε πολύ κοντά στο ενδεχόμενο να μην γίνει καν ντιμπέιτ, ελέω της έκτακτης Συνόδου Κορυφής για την ανάδειξη του νέου προέδρου της Κομισιόν, στις 30 Ιουνίου. 

 Με αυτό το δεδομένο, λοιπόν, τα κομματικά επιτελεία προσπάθησαν να βρουν μια νέα ημερομηνία. Ο ΣΥΡΙΖΑ πήρε την πρωτοβουλία να ζητήσει μια άλλη ημερομηνία και, για να είμαστε ειλικρινείς, η ΝΔ εμφανίστηκε εξαιρετικά διαλλακτική να αλλάξει η ημερομηνία και να γίνει σε κάποια ημερομηνία, είτε στις 27 είτε στις 28 Ιουνίου. Κι όμως, όλοι όσοι συμμετέχουν έχουν πρόγραμμα, έχουν εκδηλώσεις και σημαντικές ομιλίες που δεν μπορούν να αλλάξουν τόσο εύκολα. Κάπως έτσι και χωρίς να είναι κάτι οριστικό αυτή τη στιγμή, το ντιμπέιτ έχει αρχίσει να πηγαίνει…για φούντο. 

 Ίσως και να είναι καλύτερα, υπό την έννοια ότι δεν είμαστε στο 2000 και οι πολίτες έχουν τη δυνατότητα να πληροφορηθούν τις θέσεις των κομμάτων και των αρχηγών τους με μια απλή αναζήτηση στο ίντερνετ., και τα κόμματα θα έχουν την ευκαιρία να ξανασκεφτούν τους όρους διεξαγωγής μιας τηλεμαχίας που, έτσι όπως γίνεται, αφορά όλο και λιγότερους. 

Ο εξ απορρήτων

Facebook Comments