Με έργα που δεν… έγιναν προσπαθεί να πείσει ο ΣΥΡΙΖΑ ότι εργάστηκε στον τομέα της ασφάλειας. Μπαχαλάκηδες και Ρουβίκωνες, εγκληματικότητα και Μάτι είναι… ψιλά γράμματα για την κυβέρνηση και τα στελέχη της που διαφημίζουν “19 πεπραγμένα”.

Αυτό ήταν το περιεχόμενο των φυλλαδίων που μοίραζε ο υποψήφιος βουλευτής Α’ Αθηνών, Δημήτρης Τζανακόπουλος, στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, επιχειρώντας να αντλήσει ψήφους ενστόλων στη δύσκολη εκλογική του περιφέρεια.

Όπως σχολίαζαν αστυνομικοί κύκλοι, μεταξύ άλλων, στο φυλλάδιο γίνεται λόγος για ένα πλέγμα ασφαλείας και εξυπηρέτησης του αυξημένου τουριστικού κύματος με πεζές περιπολίες, ποδήλατα και γραφεία εξυπηρέτησης τουριστών. Την ίδια ώρα όμως, τα κρούσματα ληστειών, αρπαγών τσαντών και άλλων αδικημάτων σε βάρος τουριστών έχουν αυξητική τάση, ενώ δεν έχει περάσει ένας χρόνος από το φρικτό θάνατο του 25χρονου Νίκου Μουστάκα, ο οποίος έπεσε από το βράχο του Φιλοπάππου κατά τη διάρκεια ληστείας από τρεις δράστες, οι οποίοι λίγες ημέρες νωρίτερα είχαν ληστέψει στο ίδιο σημείο δύο τουρίστριες από τη Γερμανία.

Στο φυλλάδιο που μοίραζε ο κ. Τζανακόπουλος, γινόταν μνεία για τη δρομολόγηση προγράμματος αποδέσμευσης αστυνομικών από τη φύλαξη VIP, που έμεινε στο… δρόμο, το ίδιο και η αναδιοργάνωση του σχεδίου κατανομής δυνάμεων με τη σύσταση Κινητών Αστυνομικών Μονάδων. Η αντιμετώπιση του φαινόμενου της ρατσιστικής βίας και ενδοοικογενειακής βίας ήταν λειψή και μόνο με επικοινωνιακές… κορόνες.

Στα πεπραγμένα επισημαίνεται πως «βοηθήσαμε να αποκατασταθούν οι σχέσεις με τον απλό λαό, με διαφορετική φιλοσοφία διαχείρισης των κοινωνικών εκδηλώσεων και των εργασιακών διεκδικήσεων, καταργώντας μεταξύ άλλων και την ομάδα ΔΕΛΤΑ, που είχε συσταθεί με μοναδικό σκοπό την καταστολή κινητοποιήσεων και ενσωματώνοντας το προσωπικό της σε αστυνομικά τμήματα του Λεκανοπεδίου».

Σε αυτό το σημείο, στελέχη της Αστυνομίας υποστηρίζουν πως αυτή η… διαφορετική φιλοσοφία μπέρδεψε τους αστυνομικούς για το πότε μπορούσαν να ενεργήσουν και πότε όχι, εμφανιζόμενοι ως υπόλογοι και στις δύο περιπτώσεις, ενώ και πάλι το «πεδίο μαχών» μεταφερόταν στο… χωνευτήριο των Εξαρχείων.

Από αυτά που έγιναν ήταν η επαναλειτουργία των σχολών της Ελληνικής Αστυνομίας, η οποία είχε διακοπεί τη διετία 2012-2014, η επανασύσταση της Δημοτικής Αστυνομίας με επαναπρόσληψη απολυμένων, η αύξηση των προσλήψεων κατά 25% στην Ελληνική Αστυνομία μέσω πανελλαδικών εξετάσεων, ένταξη 2.173 πυροσβεστών πενταετούς θητείας στο μόνιμο προσωπικό, ενίσχυση του Πυροσβεστικού Σώματος με άλλες 2.000 προσλήψεις, ένταξη των σχολών της Πυροσβεστικής Αστυνομίας και του Λιμενικού Σώματος στις πανελλαδικές εξετάσεις… Διαβάστε περισσότερα στο Dailypost.gr

Facebook Comments